Ούτε τώρα Στέφανος και Πέτρος

 
Ούτε τώρα Στέφανος και Πέτρος
tn team Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 - 18:21

Και σήμερα έφτασαν πολύ κοντά, ούτε σήμερα μπόρεσαν να κερδίσουν όμως τους Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, που ηττήθηκαν για 3η φορά στη φετινή χωμάτινη σεζόν από το ίδιο ζευγάρι, στο ντεμπούτο τους στο Roland Garros.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά κοίταξαν στα μάτια και κόντραραν μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου 3 φορές φέτος, αλλά και τις 3 ηττήθηκαν στο τέλος.

Μετά το Monte-Carlo και τη Μαδρίτη, οι Arevalo και Rojer, Νο.3 στο ταμπλό, νίκησαν και στο Παρίσι τους δυο Έλληνες τενίστες, με 6-3, 3-6, 7-6 (10-6), σε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Court 9 του Roland Garros.

Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν διπλά στο Roland Garros οι αδερφοί Τσιτσιπά, που πλέον έχουν συμπληρώσει από μια τουλάχιστον συμμετοχή σε όλα τα majors.

Οι Arevalο και Rojer πήραν το 1ο σετ χάρη στο break που έκαναν στο 8ο game (5-3). Oι Στέφανος και Πέτρος βρέθηκαν σε δύσκολη θέση στο 3-3, 30-40 του 2ου σετ, έσβησαν όμως το break point και στη συνέχεια έκαναν εκείνοι το break, για να πάρουν το σετ με 6-3.

Ακολούθησε ένα πολύ αμφίρροπο 3ο σετ, στο οποίο καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασε σε break point. Στο tie-break 10 πόντων, οι αδερφοί Τσιτσιπά ξεκίνησαν καλύτερα και κέρδισαν τους 4 πρώτους πόντους, κάνοντας και δυo mini-break σ' αυτό το διάστημα.

Οι πολύ έμπειροι Arevalo και Rojer ωστόσο έκαναν ένα σερί 6 κερδισμένων πόντων και άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα, αφού προηγήθηκαν με 6-4. Διατήρησαν το πάνω χέρι ως το τέλος, ενώ με ένα ακόμα mini-break έφτασαν σε τριπλό match point στο 9-6. Η μια ευκαιρία ήταν αρκετή, για να "σφραγίσουν" τη νίκη τους στο 10-6, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά ενός πολύ γεμάτου αγώνα.

Οι Arevalo και Rojer, που είναι ένα από τα φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος, θα αντιμετωπίσουν στον 2ο γύρο του παρισινού Grand Slam τους Nicolas Barrientos και Robert Galloway.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φυσικά συνεχίζει να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στο μονό του Roland Garros, όπου θα αγωνιστεί ξανά αύριο, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, με τον Roberto Carballes Baena για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots