Medvedev: "Είμαι χαρούμενος που τελείωσα με το χώμα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Philippe Montigny / FFT
tn team Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 - 10:34

Μπορεί να έδωσε την εντύπωση ότι τα συναισθήματα του για το χώμα άλλαξαν τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και ο Daniil Medvedev δήλωσε χαρούμενος που δεν θα χρειαστεί να παίξει ξανά στο χώμα για φέτος.

Μετά την ήττα του από τον Tiago Seyboth Wild στον 1ο γύρο του Roland Garros, ο Medvedev είχε ανάμικτα συναισθήματα. Ομολογουμένως ήταν αρκετά ψύχραιμος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ όπως είπε είναι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η σεζόν του στο χώμα, παρότι κατέκτησε το Masters της Ρώμης και γενικά έδειχνε να έχει αλλάξει η αντιμετώπισή του στις χωμάτινες επιφάνειες.

"Δεν άλλαξε τίποτα, κάθε φορά είμαι χαρούμενος όταν τελειώνει η χωμάτινη σεζόν. Αρά και τώρα είμαι χαρούμενος", είπε χαρακτηριστικά ο 27χρονος Ρώσος.

"Δεν πειράζει, μια φορά έφτασα στα προημιτελικά, μια φορά στον 4ο γύρο, πολλές φορές έχασα στον 1ο γύρο. Σήμερα εξαιτίας του αέρα είχα γεμάτο το στόμα μου από το 3ο game, δεν μου αρέσει αυτό. Δεν ξέρω αν αρέσει στον κόσμο να τρώει χώμα, να έχει χώμα στις τσάντες του, στα παπούτσια, στις κάλτσες, στις άσπρες κάλτσες που μετά τη χωμάτινη σεζόν πρέπει να πετάξεις στα σκουπίδια. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, αλλά όχι σε μένα. Τις επόμενες μέρες θα χαλαρώσω. Είμαι χαρούμενος για τις προκλήσεις που έρχονται, αν και θα ήθελα να μείνω περισσότερο στο Παρίσι."

Ο Medvedev μίλησε βεβαίως και για τον Seyboth Wild, του οποίου το επίπεδο τον εντυπωσίασε. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι έχει το παιχνίδι για να μπει ακόμα και στο Top 30, αν φυσικά είναι συνεπής. Θυμίζουμε πως ο 23χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στο Νο.172 του κόσμου τώρα και ξεκίνησε από τα προκριματικά στο Roland Garros.

"Ήταν δύσκολο ματς, δεν ξέρω αν θα το δω και στην τηλεόραση, αλλά η αίσθησή μου ήταν ότι έπαιξε πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι έπαιξε τόσο άσχημα, όσο ότι έπαιζε εκείνος καλά. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι, κατά τη γνώμη μου θα είναι στο Top 30 στο τέλος της χρονιάς. Αν και την προηγούμενη φορά που είπα κάτι τέτοιο για κάποιον, δεν τα κατάφερε. Μπράβο του που έπαιξε έτσι, ελπίζω ειλικρινά να συνεχίσει να παίζει έτσι, γιατί αν δεν το κάνει θα απογοητευτώ. Θα σκέφτομαι, 'γιατί σήμερα; γιατί όχι σε δυο μέρες;'"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots