"Λύγισε" τον Κοκκινάκη μετά από 4 ώρες ο Khachanov (vids)

 
"Λύγισε" τον Κοκκινάκη μετά από 4 ώρες ο Khachanov (vids)
© Julien Crosnier/FFT
tn team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 16:04

O Karen Khachanov χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να κάμψει την αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη, που λίγο έλειψε να στείλει σε 5ο σετ μια αναμέτρηση που έδειχνε μονόπλευρη.

Καθόλου εύκολο μεσημέρι δεν πέρασε ο Karen Khachanov, παρότι τα πρώτα 90 λεπτά της αναμέτρησής του με τον Θανάση Κοκκινάκη να προμήνυαν κάτι τέτοιο.

Τελικά, μετά από 3 ώρες και 42 λεπτά μάχης, ο Ρώσος κατάφερε να επικρατήσει του Ελληνοαυστραλού με 6-4, 6-1, 3-6, 7-6 (5), μέσα σε μεγάλη ανακούφιση που απέφυγε τα χειρότερα.

Πιο αναλυτικά, ο Κοκκινάκης είχε κάνει το πρώτο break της αναμέτρησης και είχε προηγηθεί με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, ωστόσο ο Κhachanov ανέβασε στροφές, κυριάρχησε κατά κράτος στο court σε εκείνο το διάστημα και κέρδισε τα 10 από τα 11 επόμενα games, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4 και το 2ο με 6-1.

Και στο 3ο σετ έδειχνε να πατάει καλύτερα ο Ρώσος, που θα μπορούσε να φτάσει και σε μια άνετη straight sets νίκη, αν έκανε break πρώτος. Ο Κοκκινάκης όμως του το αρνήθηκε, σβήνοντας 2 break points στο 7ο game, όπου υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς του μετά από 7 ισοπαλίες, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Αποδείχτηκε ένα πολύ σημαντικό game, αφού ο Κοκκινάκης έκανε break στο αμέσως επόμενο game και προηγήθηκε με 5-3. Αφού επέστρεψε από το 15-30, κράτησε για μια ακόμα φορά το σερβίς του στη συνέχεια και έστειλε το ματς σε 4ο σετ.

Εκεί έκανε ξανά πρώτος το break για το 2-0 και παρέμεινε μπροστά έως και το 5-3, έχοντας μάλιστα και set point στο σερβίς του, στο 5-4, 40-30. Ο Khachanov κατάφερε να το σβήσει και να κάνει το break λίγο μετά, για να επιστρέψει δυναμικά στο σετ.

Οι δυο παίκτες κράτησαν από μια φορά το σερβίς τους και τελικά το σετ πήγε στο tie-break, όπου ο Κοκκινάκης έχασε άλλο ένα προβάδισμα με 4-2, με τον Khachanov να κερδίζει τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους και να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

Ήταν μια καλή πορεία για τον Κοκκινάκη, που για 1η φορά από το 2015 πέτυχε back-to-back νίκες σε ένα Grand Slam και προκρίθηκε στον 3ο γύρο.

Ο Κhachanov από την πλευρά του προκρίθηκε για 6η φορά στα 7 τελευταία χρόνια στον 4ο γύρο του Roland Garros και την Κυριακή θα διεκδικήσει την 5η πρόκρισή του σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που έκανε ένα τρομερό comeback και κέρδισε τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots