Έξω ο Rublev - comeback από 0-2 ο Sonego! (vids)

 
Lorenzo Sonego
Lorenzo Sonego © Loïc Wacziak/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 17:36

O Lorenzo Sonego βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ από το Νο.7 του ταμπλό, Andrey Rublev, κατάφερε όμως να κάνει την τεράστια ανατροπή και να αποκλείσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ταμπλό.

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που πλησίασε τις 4 ώρες σε διάρκεια, ο Lorenzo Sonego επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 5-7, 0-6, 6-3, 7-6 (5), 6-3 και πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Ο Rublev έπαιζε πολύ καλά και με τα 8 συνεχόμενα games που κέρδισε από το 5-5 του 1ου σετ έως το τέλος του 2ου, έδειχνε να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Το σκηνικό άρχισε να αλλάζει μετά το γρήγορο break που έκανε ο Sonego στο 3ο σετ και τον έβαλε μπροστά με 4-1. Προηγήθηκε νωρίς με break και στο 4ο σετ ο Ιταλός, που βρέθηκε μπροστά με 3-1, αλλά ο Rublev απάντησε αυτή τη φορά και ισοφάρισε σε 3-3, για να προηγηθεί αργότερα με 5-4 και με 6-5.

Ψύχραιμα ο Sonego κράτησε το σερβίς του όταν αυτό ήταν μονόδρομος για την παραμονή του στο τουρνουά και τελικά πηρε και το 4ο σετ, χάρη σε ένα μεγάλο tie-break που έκανε, όπου επικράτησε με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ είχαν και οι δυο χαμένες ευκαιρίες για break, με τον Sonego να το κάνει τελικά πρώτος στο πολύ κρίσιμο 8ο game και να περνάει μπροστά με 5-3. Παρά τη νευρικότητα και το βάρος που είχε να σηκώσει ο Ιταλός, κράτησε και το σερβίς του από το 15-30 στο επόμενο game, για να ολοκληρώσει την επική του ανατροπή έπειτα από 3 ώρες και 42 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά θα είναι στους "16" του Roland Garros ο Sonego, μετά το 2020, και για 3η συνολικά σε ένα Grand Slam.

Θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη Ρώσο, τον Karen Khachanov, που νωρίτερα σε μια επίσης σκληρή μάχη κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots