Μεταμεσονύκτια πρόκριση για Zverev (vid)

 
Μεταμεσονύκτια πρόκριση για Zverev (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 1:26

O Alexander Zverev χρειάστηκε σχεδόν 4 ώρες μάχης μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο του Frances Tiafoe, πήρε όμως το τελευταίο εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov για μια θέση στους "8".

Ο Zverev χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά πήρε τη νίκη με 3-6, 7-6 (3), 6-1, 7-6 (5) επί του Tiafoe περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, στο παιχνίδι που έκλεισε το σημερινό πρόγραμμα του Roland Garros στο Philippe Chatrier.

Ο 26χρονος Γερμανός, ο οποίος σήμερα έκανε πιθανότατα την πιο κοντινή του εμφάνιση στα καλύτερά του μετά τον τραυματισμό που είχε πέρσι στο ίδιο γήπεδο, κατάφερε να αφήσει πίσω του το κακό ξεκίνημα και να κερδίσει 3 σετ στη σειρά απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Αμερικανό παίκτη.

Ξέφυγε και από πολλές δύσκολες καταστάσεις, για να αποφύγει το 5ο σετ και ενδεχόμενο αποκλεισμό ο "Sascha". Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του σ' αυτό, στο 3ο σετ υπέστη break στο ξεκίνημα, αλλά απάντησε με 6 κερδισμένα games στη σειρά, ενώ στο 4ο σετ επέστρεψε από το 3-5 και το έστειλε στο tie-break, όπου επικράτησε δύσκολα με 7-5.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Zverev σε 8 αναμετρήσεις απέναντι στον Tiafoe, με τον οποίο έπαιξε για 1η φορά στο χώμα και για 1η φορά μετά το 2021.

Ο περσινός ημιφιναλίστ θα έχει μια ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή στον 4ο γύρο, αφού θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov. Ο Βούλγαρος κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά και ακόμα δεν έχει χάσει κανένα σετ. Νωρίτερα σήμερα, είχε κερδίσει τον Daniel Altmaier με το συντριπτικό 6-4, 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots