Με επίδειξη ισχύος το 17/17 ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 17:43

O Novak Djokovic μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την αναμέτρησή του με τον Juan Pablo Varillas και με συνοπτικές διαδικασίες προκρίθηκε στον 17ο προημιτελικό του στο Roland Garros.

O Djokovic συνέτριψε τον Varillas με 6-3, 6-2, 6-2 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στο Philippe Chatrier και εξασφάλισε την παρουσία του για μια ακόμα φορά στα προημιτελικά του Roland Garros.

Θα είναι η 17η φορά που θα συμμετέχει στα προημιτελικά στα 18 τελευταία τουρνουά στο Παρίσι ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει κερδίσει και τα 17 παιχνίδια του για τον 4ο γύρο στη διοργάνωση!

Σήμερα το έκανε με έναν αρκετά εμφατικό τρόπο, φτάνοντας τους 32 winners με μόλις 20 αβίαστα λάθη και αξιοποιώντας τα 6 από τα 12 break points που είχε στο ματς, για να πάρει το 1ο σετ με 6-3 (είχε προηγηθεί και με 4-0) και τα δυο επόμενα με double break.

Για 55η φορά θα είναι σε έναν Grand Slam προημιτελικό ο Djokovic, που πλησιάζει όλο και περισσότερο τους 58 προημιτελικούς του Roger Federer.

Επίσης συνεχίζει χωρίς ακόμα να έχει χαμένο σετ στο τουρνουά, ανεβάζοντας το επίπεδό του και παιχνίδι με το παιχνίδι και φτάνοντας σήμερα στην ευκολότερη νίκη του έως τώρα.

Την Τρίτη θα αναμετρηθεί για τα προημιτελικά με τον Karen Khachanov, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 3-1 σετ.

Σε 9 αγώνες ο Nole έχει χάσει μόνο μια φορά από τον Ρώσο (8-1), τη δεύτερη συνάντησή τους, στον τελικό του Paris Masters το 2018. Έκτοτε τον έχει κερδίσει 7 φορές στη σειρά, με πιο πρόσφατη πέρσι και πάλι στο Bercy, το 2022, με το καθαρό 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots