Προημιτελικά και στο Παρίσι ο Khachanov (vids)

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Roland Garros / FFT
tennisnews team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 15:49

Ο ημιφιναλίστ των δυο τελευταίων Grand Slams, Karen Khachanov, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Lorenzo Sonego, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Roland Garros. 

Ο Khachanov συνεχίζει τις πολύ καλές παρουσίες του στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου και μετά τις back-to-back προκρίσεις στα ημιτελικά του US Open και του Australian Open, προκρίθηκε και στα προημιτελικά του Roland Garros.

Μετά από 3,5 ώρες μάχης, ο Ρώσος τενίστας επικράτησε του Sonego με 1-6, 6-4, 7-6 (7), 6-1 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για την τελική 8άδα του Παρισιού, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναμετρηθεί με τον Novak Djokovic (παίζει σήμερα με τον Juan Pablo Varillas).

Ο Khachanov δεν ξεκίνησε καλά στο σημερινό παιχνίδι και βρέθηκε πίσω με 1-6, 1-2, 15-40 στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κατάφερε όμως να αλλάξει τα δεδομένα, αφού λίγα λεπτά μετά ήταν μπροστά με 4-2 και τελικά το πήρε με 6-4.

Στη συνέχεια ακολούθησε το πολύ κλειστό 3ο σετ, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Khachanov έχασε την ευκαιρία να πάρει το σετ στο σερβίς του στο 5-4 και αργότερα βρέθηκε πίσω με 0-4 και με 3-5 στο tie-break. Κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει σε 5-5 και, αφού έσβησε κι ένα set point στο 6-7, να το κερδίσει με 9-7 και να περάσει μπροστά στα σετ.

Πολύ ευκολότερο ήταν το έργο του στο 4ο σετ, στο οποίο ξεκίνησε με ένα break για το 3-0 και με νέο break στο 6ο game (5-1) μηδένισε τις όποιες ελπίδες του Ιταλού, για να κλείσει το ματς με ένα love service game έπειτα από 3 ώρες και 29 λεπτά.

Ο Khachanov θα είναι για 2η φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά το 2019, ενώ αυτός θα είναι ο 5ος του προημιτελικός σε ένα Grand Slam και ο 3ος συνεχόμενος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots