"Εφτάψυχος" Rune, κέρδισε τη μάχη με Cerundolo (vids)

 
"Εφτάψυχος" Rune, κέρδισε τη μάχη με Cerundolo (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 20:36

Μετά από 4 ώρες μάχης, ο Holger Rune έκαμψε την πολύ σθεναρή αντίσταση του Francisco Cerundolo στα 5 σετ και μπήκε στους προημιτελικούς του Roland Garros. Βρέθηκε πίσω με 3-4, 0-40 στο 5ο σετ ο Δανός.

Η σκανδιναβική μονομαχία μεταξύ του Holger Rune και του Casper Ruud -για 2η συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του Roland Garros- επιβεβαιώθηκε, έστω και με τον δύσκολο τρόπο.

Ο Ruud μπορεί να κέρδισε στα 3 σετ νωρίτερα τον Nicolas Jarry, o Rune όμως πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στο Suzanne Lenglen, μέχρι τελικά να κερδίσει τον Cerundolo με 7-6 (3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 (10-7).

Ο Rune απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ, αλλά το κέρδισε στο tie-break. Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Cerundolo ωστόσο να πετυχαίνει το μοναδικό break στο 4ο game και να κάνει το 3-1, για να διατηρήσει έως το τέλος του το πάνω χέρι.

Στο 3ο σετ ο Δανός απώλεσε ξανά ένα προβάδισμα με break και είδε το 4-1 να γίνεται 4-4, έκανε ωστόσο νέο break στο 10ο game για το 6-4, όμως ο Cerundolo κυριάρχησε στο επόμενο σετ, για να ισοφαρίσει ξανά, σε 2-2 σετ.

Η μάχη κορυφώθηκε στο τελευταίο σετ, όπου ο Rune επέστρεψε από το 3-4, 0-40, αλλά κράτησε το σερβίς του για το 4-4 και στη συνέχεια πήρε και το break, για να περάσει μπροστά με 5-4.

Στο 10ο game σέρβιρε για την πρόκριση, αλλά ο Αργεντινός πήρε νέα παράταση, κάνοντας το break για το 5-5. Τελικά οι δυο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break 10 πόντων, όπου ο Cerundolo προηγήθηκε με 5-3 και με 7-6, ο Rune όμως κέρδισε τους 4 τελευταίους πόντους και τους 7 από τους 9 τελευταίους, για να επικρατήσει με 10-7 και να ολοκληρώσει τελικά την πολύ σπουδαία επικράτηση, ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί η 4η ώρα αγώνα.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros o Rune, που θα παίξει επίσης για 2η φορά συνολικά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Θα διεκδικήσει την Τετάρτη την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικό, στην 6η του συνάντηση με τον Ruud. Ο Νορβηγός είχε κερδίσει τις 4 πρώτες μεταξύ τους αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στα προημιτελικά του Roland Garros πέρσι με 3-1 σετ, ο Rune όμως είχε κερδίσει την πιο πρόσφατη όλων, στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots