Roland Garros: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 
Roland Garros: Το πρόγραμμα της Τετάρτης
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 6:22

Ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του Roland Garros, με το μεγάλο ματς του Holger Rune με τον Casper Ruud, αλλά και τον Alexander Zverev και την Iga Swiatek να διεκδικούν εισιτήρια για τα ημιτελικά.

Οι τέσσερις εναπομείναντες προημιτελικοί των μονων ανδρών και γυναικών, θα γίνουν στο Philippe Chatrier, όπου και σήμερα η δράση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Πρώτα θα γίνει η αναμέτρηση της Ons Jabeur με την Beatriz Haddad Maia. Και για τις δυο θα είναι ο πρώτος προημιτελικός στο Roland Garros, ενώ για την Haddad Maia αυτός θα είναι γενικά ο πρώτος προημιτελικός σε ένα Grand Slam.

Θα ακολουθήσει (όχι πριν τις 13:30) ο τελευταίος προημιτελικός, μεταξύ της Iga Swiatek και της Coco Gauff, σε ένα rematch του περσινού τελικού. Θυμίζουμε πως η Swiatek είναι η υπερασπίστρια του τίτλου στο Παρίσι και παράλληλα υπερασπίζεται και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις 16:00 θα αρχίσει ο αγώνας του Alexander Zverev με τον Tomas Martin Etcheverry, με τον Γερμανό να διεκδικεί την 3η διαδοχική πρόκρισή του στα ημιτελικά του Roland Garros. Απέναντί του θα έχει τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τον 23χρονο Etcheverry, που πριν λίγους μήνες στην Αυστραλία είχε προκριθεί για 1η φορά σε 2ο γύρο ενός major και τώρα κάνει το τουρνουά της ζωής του, όντας ο μόνος unseeded παίκτης στα προημιτελικά.

Στον αγώνα που ξεχωρίζει, ο Holger Rune θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, σε έναν επαναληπτικό του περσινού προημιτελικού στο ίδιο τουρνουά, όταν ο Ruud τότε είχε πάρει τη νίκη με 3-1 σετ. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σίγουρα διαφορετικά, ο Rune έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο, ενώ ήταν ο νικητής και στην τελευταία τους συνάντηση, στα ημιτελικά της Ρώμης (ο Ruud προηγείται με 4-1 συνολικά στο h2h).

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (07/06):

Philippe Chatrier:
12:00 Beatriz Haddad Maia [14] v. Ons Jabeur [7] Eurosport 1
14:00 Iga Swiatek [1] v. Coco Gauff [6] Eurosport 1
16:00 Alexander Zverev [22] v. Tomas Martin Etcheverry Eurosport 1
21:15 Holger Rune [6] v. Casper Ruud [4] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots