Συμπλήρωσε την 4άδα η Swiatek (vids)

 
Συμπλήρωσε την 4άδα η Swiatek (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 16:38

H Iga Swiatek επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στην Coco Gauff και συνεχίζει την υπεράσπιση του τίτλου της και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Roland Garros.

Ήταν δίχως αμφιβολία ο πιο δύσκολος αγώνας της μέχρι τώρα στο τουρνουά και παρόλα αυτά η Iga Swiatek κατόρθωσε να τον κερδίσει με το "καθαρό" 6-4, 6-2 σε 88 λεπτά, σταματώντας για 2η διαδοχική χρονιά την πορεία της Gauff στο Roland Garros.

Η 2 φορές πρωταθλήτρια στο Παρίσι και υπερασπίστρια του τίτλου, τελείωσε τον αγώνα με 19 winners και 15 αβίαστα λάθη, ενώ κατάφερε να σώσει τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε και στον αντίποδα να αξιοποιήσει τις 4 από τις 5 δικές της ευκαιρίες.

Παρέμεινε αήττητη απέναντι στην Gauff, έχοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ 7-0 νίκες κόντρα στην Αμερικανίδα, ενώ προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Στο Roland Garros θα είναι ο 3ος της ημιτελικός, με τις άλλες 2 φορές να φεύγει από το Παρίσι με τον τίτλο, το 2020 και το 2022.

Αύριο, η κορυφαία παίκτρια του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia για τα ημιτελικά, μετά και τη νίκη της Βραζιλιάνας επί της Ons Jabeur νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους, η Haddad Maia είχε κερδίσει την Swiatek στο Τορόντο το περσινό καλοκαίρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots