Το όνειρο καλά κρατεί για την Haddad Maia! (vids)

 
Το όνειρο καλά κρατεί για την Haddad Maia! (vids)
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 14:47

H Beatriz Haddad Maia απέκλεισε και την Ons Jabeur, για να μπει στους ημιτελικούς του Roland Garros.

Για ακόμα μια φορά έγραψε ιστορία η Beatriz Haddad Maia, η οποία επικράτησε της Ons Jabeur με 3-6, 7-6 (5), 6-1 και έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, στην ιστορία της open era.

Η 27χρονη Haddad Maia παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο τις δυο τελευταίες σεζόν δεν είχε καταφέρει όμως να το φέρει αυτό και στα Slams, με αποτέλεσμα να μην έχει παίξει ποτέ σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης μέχρι και πριν λίγες μέρες!

Σ' αυτό το Roland Garros κατάφερε να κάνει το μεγάλο της breakthrough, μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα και συνεχίζει μέχρι σήμερα να διεκδικεί τον μεγάλο τίτλο.

Παρά το κακό της ξεκίνημα που την έβαλε πίσω με σετ, η Βραζιλιάνα παίκτρια κατάφερε να ισορροπήσει στο 2ο σετ, όπου ήταν καλύτερη στις κρίσιμες στιγμές. Στο 11ο game έσβησε διπλό break point στο 5-5, 15-40 και έμεινε "ζωντανή", ενώ στο επόμενο game έχασε εκείνη την ευκαιρία, καθώς είχε set point στο 5-6, 30-40 στο σερβίς της Jabeur.

Τελικά το 2ο σετ πήγε στο tie-break και η Haddad Maia είχε καλύτερο ξεκίνημα, για να προηγηθεί με 3-0 και να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος, κατακτώντας με 7-5.

Αυτό το tie-break άλλαξε όλο το ματς, καθώς η Haddad Maia άνοιξε με διαδοχικά break το 3ο σετ, για να προηγηθεί με 3-0. Η Jabeur μείωσε με break σε 3-1, όμως η Βραζιλιάνα έκανε άμεσα νέο break για το 4-1 και στο 6o game κατάφερε να σβήσει 4 break points της Τυνήσιας, για να φτάσει στο 5-1 και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Με το 4ο break της γι' αυτό το σετ, "σφράγισε" τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας της στο 7ο game (6-1), έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Η Haddad Maia θα περιμένει την αναμέτρηση της Iga Swiatek με την Coco Gauff, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει αύριο για τα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως από δω και πέρα, η Βραζιλιάνα θα βελτιώσει το career high της, ανεβαίνοντας στο χειρότερο σενάριο στο No.11 του κόσμου. Αν ηττηθεί στα ημιτελικά, αλλά δεν κερδίσει τον τίτλο η Karolina Muchova, τότε θα μπει στο Top 10, ενώ μπορεί να ανεβεί στο Νο.8 αν προκριθεί στον τελικό και ακόμα και στο Νο.6 αν κερδίσει τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots