Υπεράσπιση, ή νέα πρωταθλήτρια στο Παρίσι;

 
Υπεράσπιση, ή νέα πρωταθλήτρια στο Παρίσι;
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 10:30

H Iga Swiatek θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της στο Roland Garros στα τελευταία 4 χρόνια, αντιμετωπίζοντας την για πρώτη φορά φιναλίστ σε Grand Slam, Karolina Muchova.

O τελικός του γυναικείου ταμπλό του Roland Garros θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου (10/06) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Eurosport 1HD και στο Eurosport Player.

Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στον αγώνα και αυτό δεν είναι άλλο από τη Νο.1 τενίστρια του πλανήτη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο πια, Iga Swiatek.

H 22χρονη Πολωνή προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό στο Παρίσι, τον 3ο της στα 4 τελευταία τουρνουά, χωρίς να απωλέσει σετ αυτές τις δυο εβδομάδες. Στο παρελθόν δεν έχει χάσει κανέναν τελικό, ούτε στο Chatrier ούτε γενικά σε κάποιο Grand Slam, πηγαίνοντας για τον 4ο major τίτλο της.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 18ος τελικός στην καριέρα της και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της (13-4) - 3ο στη φετινή σεζόν, μετά τα 500άρια σε Ντόχα και Στουτγκάρδη.

Η Muchova από την πλευρά της θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα της σε έναν τόσο σημαντικό τελικό, ενώ συνολικά αυτός θα είναι ο 3ος τελικός στην καριέρα της (1-1), 1ος που δεν θα είναι σε 250άρι τουρνουά! Είχε κερδίσει τον Σεπτέμβριο του 2019 τον τίτλο στο 250άρι της Σεούλ, ενώ είχε χάσει τον Μάιο της ίδιας σεζόν το 250άρι της Πράγας.

Μετά και τη φοβερή πορεία της στο Παρίσι, η 26χρονη Τσέχα αναμένεται να κάνει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη. Το προηγούμενο ρεκόρ της είναι το Νο.19 και αυτή τη Δευτέρα θα βρεθεί είτε στο Νο.10 του κόσμου, αν αναδειχθεί πρωταθλήτρια, είτε στο Νο.16, αν είναι η φιναλίστ.

Η Swiatek θυμίζουμε πως εξασφάλισε την παραμονή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και τον αποκλεισμό της Aryna Sabalenka από τη Muchova στα ημιτελικά, ωστόσο και για εκείνη η νίκη θα είναι σημαντική βαθμολογικά, αφού θα καθορίσει αν θα έχει 228 ή 928 βαθμούς απόσταση από το Νο.2.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Muchova είχε κερδίσει την Swiatek στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους, που ήταν στο χωμάτινο τουρνουά της Πράγας το 2019, με 4-6, 6-1, 6-4.

Τέλος, σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού ανδρών, όπου οι Ivan Dodig και Austin Krajicek θα αντιμετωπίσουν τους Sander Gille και Joran Vliegen.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (10/06):

Philippe Chatrier:
16:00 Iga Swiatek [1] v. Karolina Muchova Eurosport 1HD
18:30 Dodig/Krajicek [4] v. Gille/Vliegen Eurosport 2HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots