Alcaraz: "Έχω τον τρόπο να κερδίζω τον Στέφανο, αλλά το head-to-head δεν σημαίνει τίποτα"

 
Alcaraz: "Έχω τον τρόπο να κερδίζω τον Στέφανο, αλλά το head-to-head δεν σημαίνει τίποτα"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 21:07

Ο Carlos Alcaraz μίλησε για τον προημιτελικό του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, είπε πως οτιδήποτε λιγότερο από τον τίτλο στο Roland Garros δεν θα τον ικανοποιήσει, ενώ ρωτήθηκε και για το αν θα έπαιζε μεικτό διπλό για την "αγάπη", όπως δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Felix Auger-Aliassime, o Alcaraz έκλεισε για 2η διαδοχική χρονιά έναν προημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Θα είναι η 6η τους αναμέτρηση στο tour, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει όλες τις προηγούμενες.

"Οι αγώνες που έχω παίξει εναντίον του πήγαν πολύ καλά για μένα. Δεν με έχει κερδίσει ακόμα και αυτό σημαίνει ότι έχω τον τρόπο να τον κερδίζω. Έχει περάσει καιρός όμως από την τελευταία μας αναμέτρηση. Το 5-0 δεν σημαίνει ότι θα κερδίσω και τώρα, επίσης είμαι σίγουρος ότι θα έχει μάθει πολλά από αυτά τα παιχνίδια. Πάντα λέω πως από τις ήττες μας μαθαίνουμε περισσότερα. Σίγουρα θα έρθει στο ματς κάνοντας κάτι διαφορετικά. Εγώ θα είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι έκανα καλά και στα προηγούμενα παιχνίδια μας. Θα είναι πολύ απαιτητικός αγώνας, σωματικά και πνευματικά", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο 21χρονος Ισπανός, για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά.

Για τις βλέψεις του στο Roland Garros, ανέφερε: "Είναι ωραίο που είμαι στα προημιτελικά, όμως πάντα εγώ και η ομάδα μου θέλουμε περισσότερα, αλλιώς θα ήμουν ένας μέτριος παίκτης που θα ήταν ευχαριστημένος με τη μετριότητα. Τώρα σκεφτόμαστε ήδη το πως πρέπει να είμαι στα ημιτελικά και ο τελικός στόχος είναι να κερδίσω το τουρνουά. Οτιδήποτε λιγότερο θα μου αφήσει μια πικρή γεύση."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το αν θα έπαιζε και εκείνος για την αγάπη, όπως δήλωσε ότι κάνει ο Τσιτσιπάς, που συμμετέχει σε τρια ταμπλό συνολικά στο Παρίσι, σε μονό, διπλό (με τον αδερφό του, Πέτρο) και μεικτό (με τη σύντροφό του, Paula Badosa): "Αρχικά θα έπρεπε να είχα κοπέλα για να μπω στη θέση του. Θα ήταν περίπλοκο να συνδυάσω την προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή. Σωματικά είναι καλά και αν πιστεύει ότι του κάνει καλό, καλά κάνει! Αν είχα κοπέλα και μου ζητούσε να παίξουμε μεικτό, θα έπρεπε να σκεφτώ πολλά πράγματα πριν αποφασίσω. Αν όλα ήταν καλά, γιατί όχι;"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots