Τσιτσιπάς: "Η Paula μου πρότεινε πρώτη να αποσυρθούμε"

 
Τσιτσιπάς: "Η Paula μου πρότεινε πρώτη να αποσυρθούμε"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 22:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την απόφαση που πήρε να "θυσιάσει" το μικτό για να εξοικονομήσει ενέργεια, αλλά και για τη μεγάλη πρόκριση που έκαναν στο διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Είμαι ακόμα λυπημένος με αυτό. Πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στον καιρό, γιατί ήταν μια καταστροφή", είπε ο Στέφανος στη μικτή ζώνη σήμερα, αναφερόμενος στην απόσυρσή του από το ταμπλό του μεικτού διπλού.

Αποκάλυψε πως η σύντροφός του το είχε προτείνει από πριν, αλλά εκείνος επέμεινε και τελικά πήρε σήμερα τη δύσκολη απόφαση: "Δεν περίμενα να χρειαστεί να παίξω δυο διπλά σε μια μέρα, ειδικά μια μέρα πριν από ένα μεγάλο ματς, τον προημιτελικό στο μονό. Είναι υπερβολικό για τον καθένα και νομίζω πως ήταν έξυπνη απόφαση να αποσυρθώ από ένα ταμπλό. Χαίρομαι που το κατάλαβε η Paula, ήταν η πρώτη που μου το πρότεινε πριν μερικές μέρες, αλλά πίστευα ότι θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Θα έχουμε την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να παίξουμε σε πολλά Grand Slam."

Παραμένει πάντως και στα δυο ταμπλό που συμμετέχει, κάτι που επίσης είναι αρκετά απαιτητικό: "Τώρα προσπαθώ να εξοικονομήσω ενέργεια και να ζήσω τη στιγμή. Είναι σημαντικό να μην ξοδεύω πολλή ενέργεια στο court και να είμαι αποτελεσματικός."

Ο Πέτρος ανέφερε γι' αυτό: "Σέβομαι πολύ τον αδερφό μου που έρχεται και παίζει διπλό μαζί μου, προφανώς επειδή θέλει να με βοηθήσει. Η αδρεναλίνη των διπλών διαφέρει απ' αυτή των μονών και σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη μονού, ακόμα και κορυφαίου επιπέδου, να προσαρμοστεί. Το έχει κάνει πολύ καλά και γι' αυτό κερδίζουμε."

"Τα διπλά είναι σαν διπλό εσπρέσο και τα μονά είναι σαν καπουτσίνο λάτε", συμπλήρωσε ο Στέφανος μέσα σε γέλια.

Ο Πέτρος ρωτήθηκε και για το αν η σημερινή νίκη αρκεί για να μπουν στους Ολυμπιακούς και απάντησε: "Δεν είμαι ακόμα σίγουρος, έχει σημασία το υψηλότερο ranking, άρα κάθε νίκη μετράει."

Για τη σημερινή νίκη τους, ο Στέφανος είπε: "Παίξαμε τένις ακριβείας, δεν χρειάστηκε να κάνουμε υπερβολές και αυτό ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη στο τέλος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots