Sinner: "Έπαιξε καλύτερα τους κρίσιμους πόντους - το ισχίο μου είναι καλά" (vid)

 
Sinner: "Έπαιξε καλύτερα τους κρίσιμους πόντους - το ισχίο μου είναι καλά" (vid)
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 22:08

O Jannik Sinner εξήγησε τι έκανε τι διαφορά στον ημιτελικό του Roland Garros με τον Carlos Alcaraz, ενώ του ζητήθηκε να μιλήσει και για τον τραυματισμό του στο ισχίο.

"Ήταν σπουδαίο ματς. Στα σετ που κέρδισε έπαιξε καλύτερα τους κρίσιμους πόντους και αυτό ήταν το κλειδί. Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσε, αλλά είναι μέρος της ωρίμανσής μου και της διαδικασίας. Γυρνώντας στο ξεκίνημα του τουρνουά και φτάνοντας μέχρι εδώ, προφανώς και είμαι χαρούμενος. Είμαι και απογοητευμένος για σήμερα, όμως κοιτάζω μπροστά, προσπαθώ να βελτιώνομαι και κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά θα δούμε τι θα καταφέρω στο τουρνουά στο μέλλον. Αν κοιτάξουμε τη θετική πλευρά, έχω βελτιωθεί σίγουρα σε σχέση με πέρυσι. Θα έχω μια ακόμα ευκαιρία να παίξω εδώ, για τους Ολυμπιακούς, θα δούμε πως θα πάει", ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού, Νο.1 στον κόσμο από τη Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον χαμένο ημιτελικό στο Παρίσι από τον Alcaraz.

Για τις ενοχλήσεις που φάνηκε να έχει μέσα στον αγώνα, είπε: "Ήταν η ένταση και μετά κράμπες. Χειρίζομαι αυτές τις καταστάσεις καλύτερα τώρα. Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες στιγμές και δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ. Ήταν νωρίς στο ματς, δεν είχαμε παίξει πολύ και δεν ανησυχούσα για το σώμα μου."

Ρωτήθηκε και για το ισχίο του, καθώς φάνηκε να τον ενοχλεί από νωρίς: "Το ισχίο μου ήταν καλά. Απλά εκείνη τη στιγμή το δεξί ισχίο δεν είχε την ίδια δύναμη με το αριστερό, είναι φυσιολογικό αυτό, το ένιωσα λίγο μετά από 2,5 ώρες στο court. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, κινούμουν καλά και ένιωθα καλά στο γήπεδο."

Για το αν θα δει τον τελικό, είπε: "Πάντα μου αρέσει να βλέπω τένις, αν έχω χρόνο θα δω λίγο. Από την άλλη, είναι δύσκολο να δεις, ειδικά αν έχεις χάσει στα ημιτελικά. Πονάει, διότι ξέρεις ότι θα μπορούσες να είσαι εκεί. Αν έχεις χάσει στους πρώτους γύρους είναι αλλιώς, βλέπεις. Να δούμε, θα ξεκουραστώ για λίγο, γιατί από εκεί που δεν έκανα τίποτα για σχεδόν τρεις εβδομάδες, έφτασα στο σημείο να παίζω για 4 ώρες, δεν το περίμενα αυτό - και είναι θετικό. Το να ξεκουράσω και να προσέξω το σώμα μου είναι η βασική προτεραιότητα τώρα και μετά να προσπαθήσω να ετοιμαστώ για το γρασίδι."

Τέλος, για το αν θα κάνει ένα διάλειμμα πριν από το Wimbledon: "Θα πρέπει να το συζητήσω αυτό με την ομάδα μου. Θα πάρω σίγουρα 1-2 μέρες ρεπό και μετά θα δουλέψω στη φυσική μου κατάσταση. Η σεζόν στο γρασίδι είναι διαφορετική, θέλει διαφορετική προετοιμασία. Ανυπομονώ γι' αυτή, γιατί πέρσι τα πήγα πολύ καλά στο Wimbledon και θέλω να δω τι μπορώ να κάνω φέτος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots