To Roland Garros αποκτά νέο πρωταθλητή

 
To Roland Garros αποκτά νέο πρωταθλητή
tennisnews team Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 - 6:15

Ο Alexander Zverev και ο Carlos Alcaraz θα μονομαχήσουν σήμερα για το "στέμμα" του Roland Garros, που στο τέλος της ημέρας θα αποκτήσει έναν νέο πρωταθλητή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό.

Η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. Σήμερα, λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz, με φόντο το στέμμα του Roland Garros.

Όποιος και αν είναι ο νικητής, το τουρνουά θα αποκτήσει νέο πρωταθλητή, αφού κανείς από τους δυο δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο. Για την ακρίβεια, αμφότεροι θα βρεθούν για πρώτη φορά στον τελικό του Roland Garros.

Για τον Zverev, που προέρχεται από την κατάκτηση του Masters της Ρώμης και από ένα σερί 11 διαδοχικών νικών, θα είναι μόλις ο 2ος τελικός σε Grand Slam, 1ος μετά από 4 σχεδόν χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ στο US Open, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Θα διεκδικήσει τον 1ο Grand Slam τίτλο του, την ώρα που θα βρεθεί για 34η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 23ο τίτλο της καριέρας του (22-11 σε τελικούς).

Αν και 6 χρόνια νεότερος, ο μόλις 21χρονος Alcaraz θα είναι ήδη για 3η φορά σε τελικό Grand Slam, ενώ θα διεκδικήσει και τον 3ο Grand Slam τίτλο του, αφού είχε κερδίσει και τους δυο προηγούμενους.

Είναι μάλιστα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έχει βρεθεί σε τελικούς Grand Slam σε κάθε επιφάνεια, αφού το 2022 κατέκτησε τον τίτλο στο US Open σε σκληρή επιφάνεια και το 2023 στο Wimbledon στο χορτάρι.

Τώρα θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία και στο χώμα και να συνεχίσει το τέλειο ρεκόρ νικών σε major τελικούς, την ώρα που διεκδικεί τον 8ο τίτλο του στο χώμα (7-3) και τον 14ο συνολικά στην καριέρα του (13-4). Για φέτος θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του, αφού έχει κερδίσει - όπως και ο αντίπαλός του - άλλο ένα 1000άρι, στο Indian Wells.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, ο Zverev θα παραμείνει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και την επόμενη εβδομάδα, αν και το αποτέλεσμα θα κάνει διαφορά βαθμολογικά, αφού αν κερδίσει θα απέχει μόλις 295 βαθμούς από το Top 3.

O Alcaraz, που είναι στο Νο.3, με νίκη θα ανεβεί στο Νο.2 και θα ρίξει τον Novak Djokovic στο Νο.3. Θα έχουμε δηλαδή στο ίδιο τουρνουά αλλαγή των πρώτων δυο θέσεων, αφού ο Jannik Sinner θα είναι σε κάθε περίπτωση το νέο Νο.1.

Όσο για την προϊστορία, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον ότι ο Zverev έχει κερδίσει 5 φορές τον Alcaraz, με τον Ισπανό να μετράει 4 νίκες (5-4). Στο χώμα έχουν αναμετρηθεί 3 φορές και ο Ισπανός μπορεί να προηγείται με 2-1, αλλά ο Zverev τον είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο, το Philippe Chatrier, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης του 2022, με 3-1 σετ. Από τότε βέβαια ο Alcaraz κέρδισε Grand Slams και ανέβηκε στο Νο.1, οπότε σίγουρα δεν είναι ο ίδιος παίκτης.

O τελικός θα ξεκινήσει στις 15:30 με 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρώσει το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς. Θα προηγηθεί ο τελικός του διπλού γυναικών, όπου η φιναλίστ του μονού, Jasmine Paolini, μαζί με τη συμπατριώτισσά της και φιναλίστ του 2012, Sara Errani, θα αντιμετωπίσουν την Coco Gauff και την Katerina Siniakova. Και τα δυο παιχνίδια θα μεταδοθούν στο Eurosport 1HD.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (09/06):

Philippe Chatrier:
12:30 Errani/Paolini [11] v. Gauff/Siniakova [5] Eurosport 1HD
15:30 Alexander Zverev [4] v. Carlos Alcaraz [3] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots