Πρώτη νίκη στο US Open για την Gauff (vids)

 
Πρώτη νίκη στο US Open για την Gauff (vids)
Πρώτη νίκη στο US Open για την Gauff (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 2:52

Η Coco Gauff βρέθηκε πίσω με σετ και με break, αλλά βρήκε τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και να υπερκεράσει το εμπόδιο της Anastasia Potapova, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του US Open.

Ακόμα μια πολύ ώριμη εμφάνιση πραγματοποίησε η Coco Gauff, η οποία στα 15 της χρόνια έβαλε ακόμα ένα πολύ μεγάλο τουρνουά στη λίστα αυτών που έχει πετύχει νίκη.

Η νεαρή Αμερικανίδα, κέρδισε την επίσης πολύ ταλαντούχα και 18χρονη Anastasia Potapova με 3-6, 6-2, 6-4, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Η Gauff δεν βρέθηκε στην καλύτερή της βραδιά. Έκανε 11 διπλά λάθη και συνολικά είχε 42 αβίαστα λάθη, με μόλις 14 winners. Βρέθηκε πίσω με 3-6, 0-1, αλλά διαχειρίστηκε έξυπνα και ώριμα την κατάσταση, αλλάζοντας του πλάνο του παιχνιδιού της και παίζοντας με ψυχραιμία μεγαλύτερους πόντους.

Κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές το σερβίς της Ρωσίδας στο 2ο σετ και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε και το επίπεδό της. Επέστρεψε από break πίσω στο 0-1 και στο 3ο σετ, για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να προηγηθεί με 4-1.

Η Potapova πήρε ιατρικό τάιμ άουτ και αυτό "έσπασε" προσωρινά το ρυθμό της Gauff, με τη Ρωσίδα να επιστρέφει δυναμικά, ισοφαρίζοντας στα επόμενα λεπτά σε 4-4. Η Gauff όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της, παρέμεινε δυνατή πνευματικά και με ένα τεράστιο break στο 10ο game εξασφάλισε την σπουδαία πρόκριση, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο, η 15χρονη Coco θα αντιμετωπίσει την Timea Babos, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά και σήμερα απέκλεισε και την Carla Suarez Navarro, την οποία κέρδιζε με 6-2 πριν η Ισπανίδα εγκαταλείψει με ενοχλήσεις στη μέση της.

Τα μεγάλα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά τη 2η μέρα του τουρνουά. Η Simona Halep χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Nicole Gibbs με 6-3, 3-6, 6-2. Στον 2ο γύρο η Ρουμάνα θα παίξει με την Taylor Townsend, που κέρδισε την Kateryna Kozlova με 3-6, 6-3, 6-2.

Τρια σετ χρειάστηκε και η Naomi Osaka, που σέρβιρε για την πρόκριση στο 6-4, 6-5, αλλά πιέστηκε στα όριά της από την Anna Blinkova, πριν την κερδίσει με 6-4, 6-7 (5), 6-2. Επόμενη αντίπαλος για την Osaka θα είναι η Magda Linette, που κέρδισε την Astra Sharma με 6-3, 6-4.

Η Kiki Bertens επιβλήθηκε της Paola Badosa με 6-4, 6-2, ενώ η Caroline Wozniacki ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, κερδίζοντας τη Yafan Wang με 1-6, 7-5, 6-3. Τέλος, η 19χρονη Bianca Andreescu απέκλεισε τη 17χρονη Katie Volynets με 6-2, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Kirsten Flipkens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots