Νέος θρίαμβος Gauff στο US Open (vid)

 
Νέος θρίαμβος Gauff στο US Open (vid)
Νέος θρίαμβος Gauff στο US Open (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 5:13

H Coco Gauff συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Grand Slam της πατρίδας της, καθώς απέκλεισε και την Timea Babos, για να γίνει η νεότερη παίκτρια που θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του US Open από το 1996!

23 χρόνια - από την Anna Kournikova το 1996 - είχε να αγωνιστεί μια 15χρονη στη φάση των "32" του US Open. H Coco Gauff έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία, με την σπουδαία επικράτησή της με 6-2, 4-6, 6-4 επί της qualifier Timea Babos.

Ήταν ένας πολύ έντονος αγώνας, που για 2 ώρες και 22 λεπτά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στο κατάμεστο Louis Armstrong Stadium. Παρά το άψογο 1ο σετ που έκανε, η Gauff βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς έχασε το 2ο σετ με 6-4 και το σερβίς της απειλήθηκε άμεσα στο ξεκίνημα του 3ου σετ.

Κατάφερε όμως η νεαρή Αμερικανίδα να σβήσει 2 συνεχόμενα break point στο 1ο game (1-0) και ακόμα 2 στο 5ο game (3-2), για να μη μείνει πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια άρχισε να γίνεται πιο απειλητική και είχε τις πρώτες ευκαιρίες της για break στο 8ο game, με την Ουγγαρέζα να επιστρέφει από το 15-40 και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Η Gauff βρέθηκε ξανά μια ανάσα από το break, στο ακόμα κρισιμότερο 10ο game, όταν είχε και match point, στο 4-5, 30-40. Αυτή τη φορά η Babos δεν κατάφερε να το σώσει και μέσα σε πανδαιμόνιο, η 15χρονη κέρδισε τη μεγάλη πρόκριση.

Στον 3ο γύρο του US Open, η Gauff θα αντιμετωπίσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης και περσινή πρωταθλήτρια, Naomi Osaka.

Θυμίζουμε πως δε θα είναι η πρώτη της φορά σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, αφού τον Ιούλιο είχε φτάσει ως τον 4ο γύρο του Wimbledon.

Έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού βρίσκεται στο Νο. 140 του κόσμου και αναμένεται να κερδίσει περισσότερες από 30 θέσεις, ενώ αν κάνει την υπέρβαση κόντρα στην Osaka, θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της είσοδο στο Top 100 της WTA!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots