Η νέα πρόταση για το US Open

 
Η νέα πρόταση για το US Open
Η νέα πρόταση για το US Open
tennisnews team Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 - 14:18

H USTA έκανε μια νέα πρόταση στους παίκτες, αυξάνοντας το ποσό που θα δώσει ως αποζημίωση στους παίκτες που θα χάσουν τα προκριματικά, καθώς και το ταμπλό των διπλών. Περίπου το 70% των παικτών της ΑΤΡ δεν θέλουν να αγωνιστούν στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές.

Βλέποντας την ανησυχία για ένα μποϊκοτάζ από τους παίκτες που θα την αναγκάσει να μη διοργανώσει το τουρνουά, η USTA γίνεται πιο ελαστική σχετικά με το US Open και έκανε νέα πρόταση στους παίκτες.

Σύμφωνα με αυτή, το Σινσινάτι θα διεξαχθεί επίσης στη Νέα Υόρκη και το US Open δεν θα έχει προκριματικά, όπως και στην προηγούμενη πρόταση, ωστόσο από 2 εκατομμύρια το ποσό που θα δοθεί ως αποζημίωση στους παίκτες που χάνουν τα προκριματικά θα αυξηθεί στα 3,5 εκατομμύρια, καθώς και τα ταμπλό των διπλών θα αυξηθούν από τα 24 στα 32 ζευγάρια. Την πρόταση αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο Lukas Lacko, ο οποίος είπε ότι δεν είναι ακόμα τίποτα επιβεβαιωμένο.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Τετάρτη η ATP έκανε τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 400 παίκτες και συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το US Open. Από πολλές πηγές έχει επιβεβαιωθεί ότι οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, ΝιΚ Κύργιος και Alexander Zverev δεν θέλουν να αγωνιστούν στο US Open, ενώ ο Roger Federer ήδη έχει αποσύρει τη συμμετοχή του. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον δημοσιογράφο Danny Miche, περίπου το 70% των παικτών δεν θέλουν να αγωνιστούν στη Νέα Υόρκη.

Η ΑΤΡ έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει μερικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, σχετικά με την επάνοδο του tour. Ενδέχεται να γνωστοποιηθεί τότε και το αν το τένις θα επιστρέψει από την Αμερική στις αρχές Αυγούστου, ή θα γίνει απευθείας η χωμάτινη σεζόν στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας και μερικές επιπλέον εβδομάδες, αφού θα έχει ακυρωθεί το US Open.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots