Κανονικά το US Open

 
Κανονικά το US Open
Κανονικά το US Open
tennisnews team Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 - 18:21

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των παικτών και την απειλή ενός μεγάλου μποϊκοταρίσματος, η USTA συνεχίζει βάσει σχεδιασμού και στοχεύει να διοργανώσει κανονικά το US Open στη Νέα Υόρκη, από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που σήμερα θα γινόντουσαν γνωστά κάποια πράγματα για την επανέναρξη του tour και το υπόλοιπο της φετινής σεζόν της ΑΤΡ, δόθηκε μια μικρή παράταση και οι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Αυτό που γνωστοποιήθηκε ωστόσο, είναι πως η USTA σκοπεύει να διοργανώσει κανονικά το US Open στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, παρά τις αντιδράσεις από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΤΡ. Με τον κίνδυνο λοιπόν να χάσει τους "Big 3" αλλά και άλλους πολλούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, η αμερικανική ομοσπονδία θα διοργανώσει το US Open με όλα τα μέτρα που κρίθηκαν υπερβολικά από τους παραπάνω παίκτες, όπως συνεχή τεστ, συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων σε ένα ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, αποκλεισμός στο Μανχάταν και συνοδεία μόνο ενός ατόμου από την ομάδα τους.

Φυσικά συνεχίζει να είναι στο τραπέζι η διεξαγωγή και του Cincinnati Masters στη Νέα Υόρκη, ως τουρνουά προετοιμασίας πριν από το US Open, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες της ακύρωσης του Rogers Cup στο Τορόντο. Θυμίζουμε πως εδώ και καιρό έχει ακυρωθεί το γυναικείο τουρνουά του Rogers Cup στο Μόντρεαλ, από την τοπική κυβέρνηση.

Μετά το US Open θα ακολουθήσει μια εμβόλιμη χωμάτινη σεζόν λίγων εβδομάδων, με πιθανότερο σενάριο τη διεξαγωγή των Masters της Μαδρίτης και της Ρώμης, πριν από το Roland Garros, που λογικά θα γίνει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Στον "αέρα" παραμένει η ασιατική σεζόν, καθώς πιστεύεται από την ΑΤΡ ότι θα είναι ασφαλέστερο αν οι παίκτες παραμείνουν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν απευθείας στα indoor τουρνουά, που είναι και το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Άλλωστε τα τουρνουά της ΑΤΡ που γίνονται στην Ασία δεν είναι τόσα πολλά όσο των γυναικών. Θυμίζουμε επίσης, πως η ΑΤΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη σεζόν και τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί κανονικά με το ATP Finals τον Νοέμβριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots