Το US Open ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή του (vid)

 
Το US Open ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή του (vid)
Το US Open ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή του (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 18:19

Χωρίς προκριματικά για το US Open, αλλά με περισσότερες προκριματικές θέσεις στο Cincinnati Masters, που θα γίνει επίσης στη Νέα Υόρκη, καθώς και με χρηματικά έπαθλα που θα φτάσουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που δεν θα πωληθούν εισιτήρια, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του US Open.

Όπως ήταν προγραμματισμένο από πέρσι και όπως δημοσιεύτηκε από την αρχή της εβδομάδας, το US Open θα γίνει κανονικά από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, παρά την πολύ μεγάλη έξαρση του Covid-19 στη Νέα Υόρκη τους τελευταίους μήνες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα (22-28 Αυγούστου) θα γίνει στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης το Western & Southern Open, το Masters του Σινσινάτι, στο οποίο θα υπάρχουν από 48 θέσεις στα μονά σε άνδρες και γυναίκες για το κυρίως ταμπλό και άλλες τόσες στα προκριματικά, που θα αυξηθούν. Μειώνονται ωστόσο όπως είχε προαναγγελθεί οι θέσεις του US Open κατά το ήμισυ, καθώς στα μονά καταργούνται τα προκριματικά (128 θέσεις σε άνδρες και 128 σε γυναίκες) και τα διπλά από τα 64 ζευγάρια θα μειωθούν στα 32.

Διαβάστε περισσότερα για τις αλλαγές του φετινού US Open

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Arthur Ashe Stadium, ανακοινώθηκε πως αθροιστικά για τα δυο μεγάλα event της USTA, τα χρηματικά έπαθλα θα φτάσουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν φιλάθλοι στις εγκαταστάσεις. Υπολογίζεται πως είναι το 90% των περσινών χρηματικών επάθλων. Επίσης, τα χρήματα που θα δοθούν στην ATP και στην WTA για τους παίκτες που δε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν εξαιτίας της ακύρωσης των προκριματικών, θα φτάσουν τα 6,6 εκατομμύρια, που είναι περίπου το τριπλάσιο από το ποσό που είχε αρχικά αναφερθεί στα media. 

"Αυτά τα δυο τουρνουά είναι τα μεγαλύτερα blockbusters του καλοκαιριού στις ΗΠΑ και είμαστε ενθουσιασμένοι για τους παίκτες, τους fans και όλους τους συνεργάτες μας, που είμαστε σε θέση να ανακοινώνουμε την επιστροφή του τένις", δήλωσε ο Mike Dowse, εκτελεστικο διευθυντής της USTA.

"Αφού μάθαμε δίπλα στους ειδικούς και μέσω διαβουλεύσεων που κάναμε σχεδόν για ολόκληρα 24ωρα τους τελευταίους τρεις μήνες, είμαστε σίγουροι πως έχουμε ένα σχέδιο ασφαλές, βιώσιμο και σωστό για το άθλημα. Το ιστορικό αυτό εγχείρημα, θα δώσει μια τεράστια ώθηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία και στην κοινότητα του τένις, μια ώθηση που απαιτείται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", είπε ο Patrick Galbraith, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της USTA.

Δυο ανακοινώσεις που έκανε επίσης σήμερα η USTA, ήταν η επιβεβαίωση της παρουσίας μιας εκ των σπουδαιότερων αθλητριών όλων των εποχών, της Serena Williams, που θα διεκδικήσει τον 24ο Grand Slam τίτλο της και την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ της Margaret Court, καθώς και η αναγόρευση της Stacey Allaster σε διευθύντρια του φετινού US Open.

Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη Τύπου της USTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots