Χωρίς wheelchair το US Open - για "αηδιάστική διάκριση" κάνει λόγο ο Alcott (vid)

 
Χωρίς wheelchair το US Open - για "αηδιάστική διάκριση" κάνει λόγο ο Alcott (vid)
Χωρίς wheelchair το US Open - για "αηδιάστική διάκριση" κάνει λόγο ο Alcott (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 - 13:28

Το US Open ανακοίνωσε πως εκτός από τα junior, το μεικτό διπλό και τα προκριματικά, εκτός πλάνου βγαίνουν και τα τουρνουά του wheelchair, με τον κάτοχο 10 Grand Slam τίτλων, Dylan Alcott, να "ξεσπά" κατά της USTA και να κάνει λόγο για μια "αηδιαστική διάκριση".

"Μόλις ενημερωθήκαμε ότι το US Open θα πραγματοποιηθεί χωρίς wheelchair tennis. Οι γνώμες των παικτών δεν ζητήθηκαν. Νομίζω ότι έχω κάνει αρκετά για να προκριθώ - ήμουν 2 φορές πρωταθλητής, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη. Δυστυχώς όμως, μου λείπει το μόνο πράγμα που έχει σημασία, να μπορώ να περπατήσω. Αηδιαστική διάκριση", έγραψε ο 29χρονος Αυστραλός στο Twitter.

"Και σας παρακαλώ, μη μου λέτε πως είμαι σε μεγαλύτερη επικινδυνότητα επειδή είμαι ανάπηρος. Είμαι ανάπηρος, δεν είμαι άρρωστος. Είμαι πιο fit και πιο υγιής σχεδόν απ' όλους όσοι διαβάζουν τώρα αυτό το σχόλιο. Δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος.

Σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, η επιλογή όμως αυτή θα έπρεπε να γίνει από εμένα. Είναι μια κατάφωρη διάκριση για τα αρτιμελή άτομα που αποφασίζουν αντί για μένα τι θα κάνω στη ζωή και στη σταδιοδρομία μου, μόνο και μόνο επειδή είμαι ανάπηρος", πρόσθεσε ο Alcott, ο οποίος κατέκτησε το μοναδικό Grand Slam που έγινε φέτος, το Australian Open, και μάλιστα για 6η διαδοχική χρονιά!

Η USTA πραγματοποίησε επίσημη συνέντευξη Τύπου χθες, μέσα από το Arthur Ashe Stadium. Επιβεβαίωσε όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή θα διοργανώσει το Cincinnati Masters και το US Open στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης με αρκετά μέτρα ασφαλείας, ενώ ανακοίνωσε και την ακύρωση των προκριματικών αγώνων, των τουρνουά junior και των τουρνουά των μεικτών διπλών από το US Open. Δεν έγινε λόγος στη συνέντευξη για το τένις σε αμαξίδιο, γνωστοποιώντας λίγες ώρες μετά πως ούτε αυτά τα τουρνουά θα πραγματοποιηθούν.

Η Marjolein Buis, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2016, δεν συμμερίζεται την άποψη του Alcott, καθώς χαρακτήρισε "σοφή" την απόφαση της USTA: "Δεν θα υπάρξει wheelchair tennis στο US Open φέτος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στο wheelchair tennis και χωρίς τον Covid-19 θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ, αλλά τώρα είμαι ανακουφισμένη που δε θα χρειαστεί να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη. Δε νιώθω ότι έγινε κάποια διάκριση εναντίον μου. Είναι μια σοφή απόφαση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots