Το hawk-eye αντικαθιστά τους επόπτες στο US Open

 
Το hawk-eye αντικαθιστά τους επόπτες στο US Open
Το hawk-eye αντικαθιστά τους επόπτες στο US Open
tennisnews team Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 - 7:19

To US Open θα γίνει το πρώτο Grand Slam στην ιστορία που θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια της τεχνολογίας και θα αντικαταστήσει τους επόπτες με ένα "ζωντανό" σύστημα hawk-eye. 

Το Hawk-Eye Live έχει δοκιμαστεί στο Next Gen ATP Finals και τώρα θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και σε βαθμολογούμενο τουρνουά για την ΑΤΡ και τη WTA, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται τα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων στο US Open.

Το ίδιο σύστημα είχε εφαρμοστεί και τις 3 προηγούμενες εβδομάδες στο World TeamTennis, που έγινε σε μια "φυσαλίδα" στο θέρετρο του Greenbrier στη West Virginia και αποτέλεσε ένα μεγάλο και επιτυχημένο τεστ για την Αμερική, που έδειξε ικανή ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες.

Το ζωντανό hawk-eye δεν θα επεμβαίνει μόνο όταν μια μπάλα είναι εκτός ορίων, αλλά είναι σε θέση να επεμβαίνει και όταν κάποιοι παίκτης κάνει foot fault στο σερβίς. Οι αποφάσεις θα ανακοινώνονται από μια ηχογραφημένη φωνή που θα ηχεί στο στάδιο. H τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο στα δυο μεγάλα γήπεδα του National Tennis Centre, στα οποία θα υπάρχουν κανονικά επόπτες.

"Είμαι χαρούμενος που βλέπω το US Open να χρησιμοποιεί το Hawk-Eye Live. Μπορεί να μην είναι το τέλειο σύστημα, αλλά είναι κοντά στο τέλειο. Είναι σίγουρα καλύτερο από τους ανθρώπους", δήλωσε ο Carlos Silva, γενικός διευθυντής του World TeamTennis.

Το Western & Southern Open θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και το US Open στις 31 Αυγούστου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν και τα δυο τουρνουά στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης, όπου η USTA αναμένεται να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον ή μια "φυσαλίδα" όπως ονομάστηκε, εμπνευσμένη από τα άλλα αθλήματα που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots