Djokovic: "Ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:17

Λίγες μέρες μετά το ατυχές συμβάν της αποβολής του από το US Open, ο Novak Djokovic μίλησε γι' αυτό το θέμα αρκετά πιο ψύχραιμος πια, αποκαλύπτοντας πως τις πρώτες μέρες δεν του ήταν τόσο εύκολο να το αποδεχτεί. 

"Υπήρξαν διάφορες εικασίες και συζητήσεις για το αν ήταν δίκαιη απόφαση ή όχι. Εγώ τη δέχτηκα και προχώρησα. Έλεγξα αν είναι καλά η Laura (η επόπτρια) μετά από τον αγώνα και μου είπε ότι ήταν μια χαρά, δεν είχε κάποιον μεγάλο τραυματισμό. Ένιωσα άσχημα γιατί σοκαρίστηκε και τρόμαξε, κάτι που δεν άξιζε για κανένα λόγο", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξή του στη Ρώμη.

"Ήταν εντελώς ακούσιο το χυπημα. Αλλά όταν χτυπάς τη μπάλα μ' αυτόν τον τρόπο, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσεις κάποιον που βρίσκεται στο γήπεδο και οι κανόνες είναι ξεκάθαροι για όταν συμβαίνει αυτό. Δε νομίζω ότι είναι κάτι που μπορώ να ξεχάσω, είναι από τα πράγματα που μένουν στη μνήμη σου για το υπόλοιπο της ζωής σου."

Για πρώτη φορά στην καριέρα του τιμωρήθηκε με default o Djokovic, παρόλο που είχε και χειρότερα ξεσπάσματα στο παρελθόν στο court, χωρίς όμως να χτυπήσει κάποιο άτομο. 

"Καταλαβαίνω ότι έχω τέτοια ξεσπάσματα και πως η προσωπικότητά μου ήταν πάντα έτσι. Είχα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα μου και λίγο πολύ κατάφερα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Αλλά όταν είσαι μόνος εκεί έξω, υπάρχει μεγάλη ένταση και πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλά πράγματα.

Μερικές φορές πράγματα σαν κι αυτό συμβαίνουν. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ή να εγγυηθώ ότι δε θα κάνω κάτι τέτοιο ξανά στη ζωή μου. Σίγουρα θα προσπαθήσω για να μην επαναληφθεί, αλλά είναι πιθανό να γίνει, γι' αυτό θέλω να πάρω ένα μάθημα μέσα απ' αυτό."

Αμέσως μετά τον αγώνα του με τον Pablo Carreno Busta, ο Djokovic δεν έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, βγάζοντας μια ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα στα social media. Τιμωρήθηκε με 17.500 δολάρια πρόστιμο, 10.000 για το συμβάν και 7.500 για το γεγονός ότι δεν πήγε στη συνέντευξη, ενώ του αφαιρέθηκε και το χρηματικό έπαθλο που είχε εξασφαλίσει έως τότε στο τουρνουά, που ήταν 250.000 δολάρια.

"Ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ αυτό που είχε συμβεί. Τις πρώτες δυο μέρες ήμουν σοκαρισμένος. Με συγκλόνισε το περιστατικό. Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι που θα με συνοδεύει για πολλά χρόνια, αλλά είμαι εντάξει μ' αυτό γιατί ξέρω πως ήταν ακούσιο. Δεν ήθελα να τη χτυπήσω, ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί κι άλλες φορές στην καριέρα μου. Και ξέρω ότι θα μπορούσε να συμβεί και σε πολλούς άλλους παίκτες."

Στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη χωμάτινη σεζόν για φέτος, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει είτε τον Tennys Sandgren, είτε τον Salvatore Caruso.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots