Χάνει και το US Open o Wawrinka

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Mike Frey/Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 - 13:46

Ο πρωταθλητής του US Open του 2016, Stan Wawrinka, δεν θα αγωνιστεί φέτος στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, εξαιτίας του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι.

Ο 36χρονος Ελβετός, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά τους τελευταίους 5 μήνες, δεν θα επιστρέψει ούτε στο US Open, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργάνωση τη Δευτέρα.

Ο Wawrinka είχε τραυματιστεί στο αριστερό του πόδι στο πρώτο τέταρτο της σεζόν και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, από την οποία δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

Στο US Open έχει μια πολύ καλή παράδοση, με 44 νίκες σε 57 αναμετρήσεις (44-13), ενώ φυσικά είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2016, κερδίζοντας το Νο.1 του κόσμου Novak Djokovic στον τελικό.

Στις 9 τελευταίες του παρουσίες στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, έφτασε τουλάχιστον ως τα προημιτελικά 6 φορές. Στην τελευταία του παρουσία, το 2019, είχε φτάσει επίσης στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον φιναλίστ Daniil Medvedev.

Η απόσυρση του Wawrinka από το US Open, χάρισε σε έναν άλλον πολύ μεγάλο τενίστα και πρώην πρωταθλητή του τουρνουά (2012), τον Andy Murray, την απευθείας είσοδο στο κυρίως ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots