Ξεκίνησε την υπεράσπιση η Osaka (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jennifer Pottheiser/USTA
tn team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 6:11

H Naomi Osaka ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της στο US Open, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση επί της Marie Bouzkova. Τρια σετ χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση η Aryna Sabalenka.

Η Osaka είχε κάπως νευρικό ξεκίνημα στο φετινό US Open, αλλά όσο περνούσε η ώρα έβρισκε όλο και καλύτερα το παιχνίδι της και τελικά έφτασε σε μια σχετικά άνετη επικράτηση επί της Bouzkova, με 6-4, 6-1.

Στο 1ο σετ η Osaka χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-1, 0-40 για να αποφύγει το break, ενώ στο 9ο game έσβησε ακόμα ένα break point της Τσέχας, για να κάνει το 5-4 με το σερβίς της. Στο επόμενο game "έσπασε" το σερβίς της Bouzkova, πήρε το σετ με 6-4 και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, αφού στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν πολύ ευκολότερα για εκείνη.

Στον 2ο γύρο η περσινή πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Olga Danilovic, που κέρδισε την Alycia Parks με 6-3, 7-5.

Μια άλλη παίκτρια που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα φαβορί, η Aryna Sabalenka, χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά "λύγισε" εκεί τη Nina Stojanovic, με 6-4, 6-7 (4), 6-0. Μ' αυτόν τον τρόπο μπήκε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Tamara Zidansek.

Η Victoria Azarenka έχασε μόνο 4 games στην πρεμιέρα της, κερδίζοντας την Tereza Martincova με 6-4, 6-0 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Jasmine Paolini. Με παρόμοιο τρόπο προκρίθηκε και η Barbora Krejcikova, που επιβλήθηκε της Astra Sharma με 6-0, 6-4.

Η Angelique Kerber δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα απέναντι στην Dayana Yastremska, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 3-6, 6-4, 7-6 (3), ενώ η Elina Svitolina κέρδισε ευκολότερα την Rebecca Marino, με 6-2, 6-3.

Τέλος, η Coco Gauff επικράτησε της Magda Linette δύσκολα με 5-7, 6-3, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη Sloane Stephens, που κέρδισε σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για τον 1ο γύρο τη Madison Keys, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του 2017, με 6-3, 1-6, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots