Azarenka: "Πρέπει να ανοίξει συζήτηση για τον εμβολιασμό των παικτών"

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka © Manuela Davies / USTA
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:48

Η Victoria Azarenka πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξει διάλογος για τον εμβολιασμό μεταξύ των παικτών, αφού όπως είπε της φαίνεται περίεργο οι φίλαθλοι να είναι εμβολιασμένοι και οι παίκτες όχι, ενώ είπε επίσης πως αργά ή γρήγορα όλοι θα αναγκαστούν να το κάνουν.

"Θέλω να ανοίξει μια συζήτηση μεταξύ των παικτών, γιατί νιώθω πως είναι περίεργο το ότι οι θεατές πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ενώ οι παίκτες όχι. Κατά την άποψή μου, είναι αναπόφευκτο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κάποια στιγμή, όπως γίνεται σε άλλα αθλήματα. Δεν βλέπω λόγο να το καθυστερούμε, διότι όλοι θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις δουλειές μας και ξέρω πως γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά μ' αυτό", είπε η Azarenka, στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο US Open.

"Σέβομαι κάθε άποψη, αρκεί να μην είναι θεωρία συνωμοσίας. Αν έχεις επαρκείς γνώσεις, έχεις διαβάσει και έχεις στατιστικά και δεδομένα, είναι άλλη συζήτηση. Θεωρώ όμως ότι σε πολλούς παίκτες λείπει η γνώση πάνω σ' αυτά που λένε. Ελπίζω η ένωση να πάρει τη σωστότερη απόφαση για τη δουλειά μας, την υγεία μας, για τα τουρνουά. Και πιστεύω πως πρέπει να αρχίσουμε την κουβέντα, γιατί όπως είπα η γνώμη μου είναι πως είναι αναπόφευκτο", πρόσθεσε η 32χρονη Λευκορωσίδα.

Η Azarenka, φιναλίστ στο US Open το 2012, το 2013 και το 2020, κέρδισε χθες τη Jasmine Paolini με 6-3, 7-6 (1) και θα παίξει με την Garbine Muguruza στη φάση των "32" του αμερικανικού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots