Τσιτσιπάς για κατηγορίες Zverev: "Για να το λέει, μάλλον το έχει κάνει ο ίδιος"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Garrett Ellwood/USTA
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:28

O Alexander Zverev κατηγόρησε ανοιχτά τον Στέφανο Τσιτσιπά για coaching από τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του toilet break που πήρε στον μεταξύ τους αγώνα στο Σινσινάτι και ο Στέφανος απάντησε σήμερα στις κατηγορίες αυτές.

"Ήταν ατυχία, διότι μου είπαν ότι όταν έφυγα για τα αποδυτήρια η κάμερα πήγε κατευθείαν στον πατέρα μου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έστελνε μήνυμα στη μητέρα μου. Και ήταν ατυχές, γιατί ο κόσμος και όποιος έβλεπε εκείνη τη σκηνή, νόμιζε ότι όντως υπήρχε κάτι πίσω από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη βραδιά, δεν είχα πάρει καν το κινητό μαζί μου, δεν ήταν στην τσάντα μου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι είδους φαντασία πρέπει να έχει κάποιος για να πάει το μυαλό του εκεί πέρα. Προσωπικά, αν κάποιος έλεγε κάτι τέτοιο θα το υποπτευόμουν πάρα πολύ, μάλλον θα πρέπει να έχει κάνει ο ίδιος κάτι τέτοιο για να το λέει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γι' αυτό", είπε ο Στέφανος σε ερώτηση της Βίκυς Γεωργάτου για το SDNA, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στα ελληνικά μετά τον αγώνα του με τον Mannarino.  

"Έχω μάθει να μην ασχολούμαι με τους υπόλοιπους, κυρίως όταν δουλεύω. Αφοσιώνομαι στον εαυτό μου. Και με στενοχωρεί όταν οι άλλοι ασχολούνται με όλους και με όλα. Δημιουργήθηκε πολύ δράμα για το τίποτα. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω ενάντια στο σύστημα, κυρίως όταν υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται, να υπάρχει σεβασμός. Δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο. Μου θυμίζει όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο που υπήρχαν παιδιά που πήγαιναν και κάρφωναν κάποιον για κάτι που δεν έχει κάνει. Είναι πολύ αστείο από μια πλευρά, είναι γελοίο!" πρόσθεσε.

Ο Στέφανος ανέφερε ακόμα, πως όλη αυτή η πίεση των τελευταίων ημερών τον έκανε να έχει ενδοιασμούς για το σημερινό toilet break, παρότι το χρειαζόταν, ενώ προέτρεψε και μια κάμερα να τον ακολουθήσει την επόμενη φορά, για να δει όλος ο κόσμος την όλη διαδικασία.

"Εγώ έχω τις δικές μου ανάγκες και πρέπει να τις ακολουθήσω. Ανεξάρτητα από το τι νομίζει ο κόσμος για μένα. Έπρεπε να το κάνω, γιατί με βοηθάει να είμαι λίγο πιο φρέσκος όταν μπαίνω στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα κάποια μέρα να έρθει κάμερα να με ακολουθήσει, για να καταλάβει και ο κόσμος τι συμβαίνει στα αποδυτήρια".

Ο Στέφανος ρωτήθηκε ακόμα για το Davis Cup και είπε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Λιθουανία (18-19 Σεπτεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.