Συνεπής στο ραντεβού του ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Kathryn Reily/USTA
tn team Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:08

Μπορεί να χρειάστηκε 5 σετ για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ilya Ivashka, αλλά ο Matteo Berrettini πήρε το εισιτήριο για τους "16" του US Open και θα είναι στη δεύτερη εβδομάδα του αμερικανικού Grand Slam για 3η διαδοχική χρονιά.

Ο Berrettini, ο οποίος είχε κάνει το πρώτο του μεγάλο breakthrough το 2019 στο US Open φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, επικράτησε του Ivashka με 6-7 (5), 6-2, 6-4, 2-6, 6-3 σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, για να προκριθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στον 4ο γύρο.

Ο Ιταλός τελείωσε τον αγώνα με 27 άσους, ενώ είχε 69 winners συνολικά και έφτασε τα 64 αβίαστα λάθη. Λιγότερες επιθετικές πρωτοβουλίες έπαιρνε ο Ivashka, ο οποίος πάντως είχε έναν πολύ καλό αγώνα, με 30 winners και 35 αβίαστα λάθη.

Ο 27χρονος Λευκορώσος έβαλε "φωτιά" στο ματς κατακτώντας το 1ο σετ στο tie-break, αλλά ο Berrettini ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έκανε 2 break στο επόμενο σετ, για να το κερδίσει με 6-2.

Στο 3ο σετ ο Ιταλός κινδύνεψε στο 5ο game, όπου έσβησε 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 3-2. Λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Ivashka σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ, έκανε και το break o Ιταλός, για να κλείσει το σετ με 6-4.

Ο Ivashka δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 4ο σετ σέρβιρε πολύ καλύτερα, δεν απειλήθηκε με break point και κατάφερε παρά τα 2 χαμένα break points που είχε στο 1ο game, να "σπάσει" το σερβίς του Ιταλού στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να κερδίσει το σετ με το εμφατικό 6-2.

O Berrettini ωστόσο ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο 5ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και δεν ανησύχησε ξανά, αφού με την ασφάλεια που του παρείχε το σερβίς του έφτασε στο 6-3 και στην τελική επικράτηση, έπειτα από 3 ώρες και 46 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 8 συνεχόμενες νίκες για τον φορμαρισμένο Ivashka, που είχε κατακτήσει την προηγούμενη εβδομάδα το Winston-Salem Open, ενώ αυτή την εβδομάδα κέρδισε τους Tennys Sandgren και Vasek Pospisil χωρίς να απωλέσει σετ στο US Open.

Στον 4ο γύρo o Berrettini θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν unseeded παίκτη, τον προερχόμενο από τα προκριματικά Oscar Otte, που έδωσε συνέχεια στην απίθανη πορεία του κερδίζοντας και τον Andreas Seppi, με 6-3, 6-4, 2-6, 7-5. Για πρώτη φορά προκρίθηκε στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam στα 28 του χρόνια ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.144 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots