Κέρδισε και τη Halep η Svitolina (vid)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Brad Penner / USTA
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:33

H Elina Svitolina συνεχίζει την πορεία της προς τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, βγάζοντας εκτός US Open τη Simona Halep, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Μια πολύ καλή περίοδο διανύει η Svitolina τους τελευταίους μήνες και το πιστοποίησε αυτό και σήμερα, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση στο Arthur Ashe Stadium για να επιβληθεί της Halep με 6-3, 6-3, σε 76 μόνο λεπτά.

Η Halep έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, έχοντας καλό απολογισμό με 24 winners και 21 αβίαστα λάθη και σώζοντας τα 7 από τα 11 break points που αντιμετώπισε, δεν ήταν αρκετό όμως για να σταματήσει τη Svitolina, που είχε 16 winners και 14 αβίαστα λάθη, ήταν κυρίαρχος στα περισσότερα ράλι και συχνά ωθούσε τη Ρουμάνα σε λάθη υπό πίεση.

H Halep έκανε το πρώτο break στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-1, ενώ παρά την ισοφάριση της Svitolina στο επόμενο game, είχε την ευκαιρία να κάνει νέο break στο 7ο game, όταν είχε διπλό break point στο 3-3, 15-40.

Η Svitolina επέστρεψε στο game, κράτησε το σερβίς της και έκανε εκείνη το break στο επόμενο game, για να περάσει μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3 και κατέκτησε το 1ο σετ.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 2ο σετ, με τις δυο παίκτριες να ανταλλάζουν από ένα break νωρίς για το 2-2 και την Ουκρανή να κάνει άλλα δυο breaks, στο 7ο και στο 9ο game, για να μετατρέψει το 3-3 σε 6-3 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της.

Η Svitolina πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του US Open, όπου θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα της. Θυμίζουμε πως το 2019 είχε κάνει την καλύτερη πορεία της στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Για φέτος αυτή είναι ήδη η καλύτερη πορεία της σε Grand Slam ενώ συνολικά προκρίθηκε στην 8άδα ενός major για 8η φορά.

Θα διεκδικήσει την 3η μόλις πρόκρισή της σε ημιτελικό, 2η στο US Open, απέναντι στη  νικήτρια της αναμέτρησης της Angelique Kerber με τη Leylah Fernandez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots