Ο Van De Zandschulp απέκλεισε και τον Schwartzman! (vid)

 
Botic Van De Zandschulp
Botic Van De Zandschulp © Brad Penner / USTA
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:34

Το όνειρο συνεχίζεται για τον 25χρονο Botic Van De Zandschulp, Νο.117 στην παγκόσμια κατάταξη, που ξεκίνησε από τα προκριματικά του US Open και την Τρίτη θα παίξει στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam!

Ο Van De Zandschulp απέκλεισε και τον Diego Schwartzman, έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη των 5 σετ, με 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1, για να συνεχίσει το μαγικό του ταξίδι στο φετινό US Open, μπαίνοντας στα προημιτελικά.

Ήταν μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη για τον 25χρονο Ολλανδό, η 7η συνεχόμενη στο τουρνουά από τα προκριματικά. Θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων έχει κερδίσει και τον Casper Ruud, ενώ συνολικά έχει παίξει μέχρι τώρα 27 σετ τις δυο τελευταίες εβδομάδες, με δυο αναμετρήσεις του στο κυρίως ταμπλό να κρίνονται στα 5 σετ, και όλες τις αναμετρήσεις του στα προκριματικά να έχουν 3ο σετ!

Σήμερα είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Schwartzman, παρότι κυριάρχησε για 2 ώρες περίπου και ήταν μπροστά με 6-3, 6-4, 4-2! Ο Αργεντινός, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.14 στον κόσμο, κατάφερε να κάνει 2 breaks στα τελευταία games του 3ου σετ και να το κατακτήσει με 7-5.

Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του, έσβησε δυο match points στο 4-5, 15-40 και ισoφάρισε σε 5-5 στο 4ο σετ, για να κάνει αργότερα και το break και να το κατακτήσει και αυτό με 7-5, στέλνοντας τον αγώνα σε 5ο σετ!

Ο Schwartzman όμως φάνηκε να μην έχει περισσότερες δυνάμεις στο 5ο σετ, με τον Van De Zandschulp να κάνει δυο breaks, στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1) και να ολοκληρώνει τελικά τον μεγάλο θρίαμβό του στο 3ο του match point στο 7ο game, για το 6-1, έπειτα από 4 ώρες και 20 λεπτά αγώνα.

Ο 25χρονος Ολλανδός, θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε έναν προημιτελικό σε Grand Slam την Τρίτη, απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev. Λίγο αργότερα από εκείνον, ο Ρώσος είχε πανηγυρίσει τη νίκη με 3-0 σετ επί του Daniel Evans στο Arthur Ashe Stadium.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, ο Van De Zandschulp έχει εξασφαλίσει μια άνοδο στο Νο.62 της παγκόσμιας κατάταξης, 55 θέσεις ψηλότερα από τώρα και 55 θέσεις ψηλότερα και από το career high του, που είναι το Νο.117.

Επιπλέον, τον περιμένει στη χειρότερη περίπτωση μια επιταγή 425 χιλιάδων δολαρίων μόνο από αυτό το τουρνουά, ενώ όλα του τα έσοδα από το τένις για τα 8 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, δεν ξεπερνούν τις 486 χιλιάδες δολάρια! 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots