ATP
O Sinner έστειλε την Ιταλία στα ημιτελικά (vids)

 
O Sinner έστειλε την Ιταλία στα ημιτελικά (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 19:14

Με δυο προσωπικές νίκες, σε μονά και διπλά, ο Jannik Sinner οδήγησε την Ιταλία στη νίκη επί της Ολλανδίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Davis Cup.

Ο Botic Van De Zandschulp κατάφερε να κερδίσει τον Matteo Arnaldi μετά από μια τρίωρη μάχη με 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7), βάζοντας μπροστά την Ολλανδία με 1-0.

Ο Van De Zandschulp χρειάστηκε μάλιστα να σώσει 3 match points στο tie-break του 3ου σετ, όπου έχανε με 4-6 και 6-7, πριν το κερδίσει με 9-7 και ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο φορμαρισμένος Jannik Sinner, ο οποίος κέρδισε την προσωπική του μονομαχία με τον Tallon Griekspoor, επικρατώντας με 7-6 (3), 6-1.

Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ο Sinner μπήκε να παίξει και στο διπλό, όπου μαζί με τον Lorenzo Sonego κέρδισαν τους Griekspoor και Wesley Koolhof με 6-3, 6-4.

Η Ιταλία έκανε το 2-1 στο tie με την Ολλανδία και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Davis Cup, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ Σερβίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι πολύ πιθανό δηλαδή να έχουμε μάχη μεταξύ του Sinner και του Djokovic για 3η φορά μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, αφού θυμίζουμε οι δυο τους είχαν κοντραριστεί στη φάση των ομίλων και στον τελικό του ATP Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots