ATP
Νικηφόρα πρεμιέρα για Murray στη Βασιλεία, εκτός ο Korda (vid)

 
Νικηφόρα πρεμιέρα για Murray στη Βασιλεία, εκτός ο Korda (vid)
© ATP Zhuhai Championships
tn team Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 23:42

O Andy Murray ξεπέρασε το εμπόδιο του Yannick Hanfmann στην πρεμιέρα του στο 500άρι της Βασιλείας. Πρόωρα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση ο Sebastian Korda. Τα αποτελέσματα της ημέρας.

Ο Murray επικράτησε του Hanfmann με 7-5, 6-4 σε 2 σετ που χρειάστηκαν 2 ώρες και 18 λεπτά για να ολοκληρωθούν, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των "16" του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο 36χρονος Βρετανός απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ, στο οποίο είχε και ένα set point στο δικό του σερβίς, για το 6-3. Δεν το αξιοποίησε και μπήκε σε περιπέτειες, μετά την ισοφάριση του Hanfmann όμως κέρδισε τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους του σετ και τελικά το πήρε με 7-5.

Και στο 2ο σετ είχε προβάδισμα με 5-2 και το έχασε ο Murray, που είδε τον Hanfmann να τον πλησιάζει στο 5-4. Αυτή τη φορά, ο Βρετανός απάντησε με break στο break του Γερμανού, για να κλείσει το σετ στο 10ο game και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Ο Murray, ο οποίος αγωνίζεται μόλις για 3η φορά στην καριέρα του στη Βασιλεία, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Swiss Indoors τον Αργεντινό Tomas Martin Etcheverry, που στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας έκανε την έκπληξη και έβγαλε εκτός το Νο.8 του ταμπλό, Sebastian Korda, κερδίζοντάς τον με 6-3, 1-6, 6-3.

Νωρίτερα σήμερα, ο Jan-Lennard Struff επικράτησε του Christopher Eubanks με 7-6 (7), 6-4, ενώ ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Botic Van De Zandschulp, κέρδισε τον Roberto Bautista Agut με 7-5, 6-7 (3), 6-2.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Sebastian Baez, που κέρδισε τον qualifier Christopher O'Connell με 6-7 (3), 6-4, 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Νο.1 του ταμπλό, Holger Rune, με τον Miomir Kecmanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots