"Αλώβητος" στα προημιτελικά ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:38

O Daniil Medvedev έκανε το 4 στα 4 κερδίζοντας και τον Daniel Evans με 3-0 σετ και μπήκε χωρίς χαμένο σετ στα προημιτελικά του US Open.

Ακόμα μια πειστική εμφάνιση στο φετινό US Open πραγματοποίησε ο Daniil Medvedev, ο οποίος επιβλήθηκε του Daniel Evans με 6-3, 6-4, 6-3 και πήρε μέσα σε 1 ώρα και 43 λεπτά την πρόκριση για τα προημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam.

O Medvedev, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο κάτω μέρος του ταμπλό για να μπει στον τελικό, πέτυχε 13 άσους, είχε συνολικά 43 winners, ενώ έκανε μόλις 20 αβίαστα λάθη.

Καλή προσπάθεια έκανε και ο Evans, που είχε 24 winners, 17 αβίαστα λάθη και κατά διαστήματα έπαιζε πολύ καλό τένις, ήταν όμως αδύνατο να τα βάλει με τον 25χρονο Ρώσο, φιναλίστ στη Νέα Υόρκη το 2019.

Ο Medvedev έκανε νωρίς στο 1ο σετ το break και προηγήθηκε με 4-1, ενώ γρήγορο break έκανε και στο 2ο σετ, που προηγήθηκε με 2-0. Ο Evans κατάφερε να ισοφαρίσει στο 3-3 του 2ου σετ, αλλά ακολούθησε άμεση απάντηση από το No.2 της παγκόσμιας κατάταξης, που ανέκτησε τον έλεγχο για το 4-3.

Στη συνέχεια έσβησε break point και κράτησε το σερβίς του για το 5-3, ενώ με love service game έκανε αργότερα το 6-4. Στο 3ο σετ ο Ρώσος δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του και "έσπασε" 2 φορές ακόμα το σερβίς του Βρετανού, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να φτάσει και σ' αυτή τη νίκη σε λιγότερο από 2 ώρες.

Χωρίς χαμένο σετ θα μπει στα προημιτελικά του US Open ο Medvedev, που θα είναι για 5η φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam στην καριέρα του, 3η στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Τρίτη θα διεκδικήσει την 3η διαδοχική του πρόκριση στα ημιτελικά του US Open, με αντίπαλο την πολύ μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τον 25χρονο Ολλανδό Botic Van De Zandschulp, Νο.117 στον κόσμο, που ελάχιστα πριν είχε κερδίσει τον Diego Schwartzman στο Louis Armstrong Stadium με 3-2 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots