Για 1η φορά στην 8άδα ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Mike Lawrence/USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 5:58

O Felix Auger-Aliassime έκαμψε την αντίσταση του Frances Tiafoe στα 4 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open, καθώς και στον δεύτερο συνεχόμενο προημιτελικό του σε Slam.

Ο Felix Auger-Aliassime επικράτησε του Frances Tiafoe με 4-6, 6-2, 7-6 (6), 6-4 έπειτα από 3 ώρες και 23 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του US Open.

Ο Auger-Aliassime έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 24 άσους, 55 winners και 43 αβίαστα λάθη. Δεν είχε ωστόσο και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, με τον Tiafoe να του κάνει το break στο 1ο game της αναμέτρησης και στη συνέχεια να κρατάει όλα τα service games του για να φτάσει έως το 6-4, παρόλο που ο Auger-Aliassime απειλούσε σχεδόν σε κάθε game για break, χάνοντας συνολικά 8 break points για την ισοφάριση.

Στο 2ο σετ ο νεαρός Καναδός συνέχισε να κρατάει εύκολα το σερβίς του, όπως έκανε και σε όλα τα games του 1ου σετ μετά το break, για να φτάσει τελικά στα πρώτα του breaks στο ματς στο 6ο (4-2) και στο 8o game (6-2), για να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.

Καθοριστικό για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη υπήρξε το 3ο σετ για τον Auger-Aliassime, που συνέχισε να έχει την υπεροχή, όμως συνέχισε να έχει και χαμένες ευκαιρίες. Έχασε διπλό set point στο 4-5, 15-40 ο Καναδός και ακόμα ένα στο 5-6, 30-40, με τον Tiafoe να σβήνει τα break points και να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά για τον Auger-Aliassime, που έμεινε πίσω με 1-3 και χρειάστηκε να σβήσει ένα set point στο 5-6, για να πάρει τους 3 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει τελικά με 8-6.

Αφού κατάφερε να πάρει αυτό το πολύ κλειστό σετ, ο Auger-Aliassime άνοιξε με break το 4ο σετ και, σαν να μην έφτανε αυτό για τον Tiafoe, επέστρεψε από το 0-40 στο επόμενο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 2-0. Ήταν η τελευταία φορά που ο Tiafoe κατάφερε να γίνει απειλητικός στο σερβίς του Καναδού, που έχασε μόλις 3 πόντους στα 4 επόμενα service games του και "σφράγισε" τη μεγάλη πρόκριση στο 10ο game, έπειτα από 3 ώρες και 23 λεπτά στο court.

Μετά το Wimbledon, όπου ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Matteo Berrettini, ο Auger-Aliassime προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο προημιτελικό του σε Grand Slam, που είναι και ο 2ος προημιτελικός που έχει προκριθεί γενικά σε Slam στην καριέρα του.

Θα διεκδικήσει την Τρίτη την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικό Grand Slam, απέναντι στον 18χρονο Carlos Alcaraz, που νωρίτερα έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίθηκε στους "8" του US Open, μετά τη νίκη του στα 5 σετ επί του Peter Gojowczyk.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots