Έγραψε ιστορία ο Alcaraz! (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:38

Ο 18χρονος Carlos Alcaraz επέστρεψε δυο φορές από σετ πίσω απέναντι στον Peter Gojowczyk και κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα 5 σετ, για να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του US Open που προκρίνεται στα προημιτελικά!

Μετά τον μεγάλο θρίαμβό του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο 18χρονος Carlos Alcaraz έφτασε σε άλλη μια πολύ σπουδαία πρόκριση, κερδίζοντας μετά από 3,5 ώρες μάχης τον προερχόμενο από τα προκριματικά Peter Gojowczyk, με 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0.

Δυο φορές έμεινε πίσω με σετ ο νεαρός Ισπανός, που είχε προηγηθεί με double break στο ξεκίνημα του αγώνα για το 3-0, αλλά έχασε 2 φορές το σερβίς του στα επόμενα games και ισοφαρίστηκε σε 4-4. Απάντησε με ένα break για το 5-4, αλλά από την ώρα που σέρβιρε για το σετ υπέστη δυο ακόμα break - 4 στο σύνολο γι' αυτό το σετ - για να το χάσει με 5-7.

Δεν πτοήθηκε και έκανε ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο "έσπασε" το σερβίς του Γερμανού 3 φορές και επιβλήθηκε με 6-1. O Gojowczyk ωστόσο, που κατάφερε από το Νο.141 του κόσμου να προκριθεί πρώτα στο κυρίως ταμπλό κι έπειτα στους "16" καλύτερους, προηγήθηκε εκ νέου με σετ, κερδίζοντας ακόμα ένα κλειστό 3ο σετ. Πρώτα είχε προηγηθεί με 3-1 ο Γερμανός και ήταν μπροστά έως το 5-3, όταν όμως σέρβιρε για το σετ υπέστη break και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Τελικά έκανε νέο break, ανέκτησε το προβάδισμά του και τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ τα κατάφερε, σβήνοντας και ένα break point, πριν κάνει το 7-5.

Στο 4ο σετ έκανε break στο 1ο game o Gojowczyk, αλλά ο Alcaraz του έκοψε γρήγορα τη φόρα και κέρδισε τα 2 επόμενα games, για να περάσει μπροστά με 2-1. Ο Ισπανός διαχειρίστηκε πολύ καλά την πίεση, κάτι που ενδεχομένως δεν ήταν το ίδιο εύκολο να κάνει σε σχέση με τον αγώνα του με τον Τσιτσιπά, όπου δεν είχε τίποτα να χάσει.

Στο 4ο game, που είχε 6 ισοπαλίες, ο νεαρός Ισπανός έφτασε σε νέο break στην 5η του ευκαιρία και έκανε το 3-1, για να σβήσει και break back point στο επόμενο game και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-1. Από εκεί και πέρα άρχισε να "καταρρέει" ο Gojowczyk, που φάνηκε να μην έχει περισσότερα σωματικά και ψυχικά αποθέματα.

Ο Alcaraz έκλεισε το 4ο σετ στο 8ο game με νέο break και στο 5ο σετ ήταν σαρωτικός, δεν έχασε ούτε ένα game και κέρδισε συνολικά 24 πόντους έναντι 7 του Γερμανού, για να ολοκληρώσει με ένα bagel την σπουδαία ανατροπή, έπειτα από 3 ώρες και 31 λεπτά μάχης στο Grandstand.

Στην ηλικία των 18 ετών και 4 μηνών, ο Alcaraz θα γίνει ο νεότερος τενίστας που θα αγωνιστεί σε προημιτελικό στο US Open, και έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να δώσει συνέχεια στο πανέμορφο ταξίδι του στο τουρνουά.

Θα αντιμετωπίσει για μια θέση στα ημιτελικά τον 21χρονο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε τον Frances Tiafoe με 4-6, 6-2, 7-6 (6), 6-4.

Πάντως ακόμα και αν δεν συνεχίσει την πορεία του, ο 18χρονος έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 40, με μια άνοδο τουλάχιστον 17 θέσεων από το Νο.55 στο Νο.38 και με το προηγούμενο career high του να είναι το Νο.54.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots