Ρεβάνς ΕΠΟΣ και ιστορική πρόκριση στην 8άδα για τη Σάκκαρη! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Garrett Ellwood/USTA
tennisnews team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:13

H Μαρία Σάκκαρη πήρε τη ρεβάνς από την Bianca Andreescu σε μια ΕΠΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ 3,5 ωρών, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίνεται στα προημιτελικά του US Open.

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση - κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσης - με διάρκεια 3 ώρες και 29 λεπτά και που ολοκληρώθηκε στις 02:14 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια πολύ σπουδαία ανατροπή επί της Bianca Andreescu για την ήττα της στο Μαϊάμι και την κέρδισε με 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3, στον τελευταίο αγώνα του 4ου γύρου του US Open.

Κανένας άλλος αγώνας γυναικών δεν έχει ολοκληρωθεί τόσο αργά στην ιστορία του τουρνουά, με τη Σάκκαρη να γράφει ιστορία όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open. Θα είναι ο 2ος προημιτελικός της σε Grand Slam και έρχεται μόλις 3 μήνες μετά τον πρώτο, που ήταν στο Roland Garros, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας, πιθανότατα ο καλύτερος της φετινής σεζόν στο γυναικείο tour, με τις δυο παίκτριες να παίζουν μεγάλο τένις, να αφήνουν τα πάντα στο γήπεδο και να παλεύουν κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσης, με την Andreescu να αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού από τα μέσα του 3ου σετ κι έπειτα και να παλεύει παρόλα αυτά με όλες τις δυνάμεις της, σώζοντας 3 match points.

Η Andreescu, η οποία για πρώτη φορά μετά από 11 αναμετρήσεις ηττήθηκε στο US Open, ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς. Προηγήθηκε με 3-0 και είχε ένα break point για το 4-0 και ακόμα ένα αργότερα για το 5-1, η Σάκκαρη όμως δεν της επέτρεψε να ξεφύγει με διπλό break, έμεινε κοντά της και τελικά την ισοφάρισε κιόλας, στο 8ο game, κάνοντας το 4-4.

Δεν απώλεσε την ψυχραιμία της η Καναδή, που κράτησε τα δυο επόμενα service games της, είχε κι άλλη χαμένη ευκαιρία για να πάρει γρηγορότερα το σετ, ένα set point για το 7-5, τελικά όμως το έκανε στο tie-break, όπου ήταν καλύτερη και επιβλήθηκε της Ελληνίδας με 7-2.

Η Σάκκαρη απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, έγιναν όμως 4 συνεχόμενα breaks σε εκείνο το σημείο, 2 για κάθε παίκτρια, με την Andreescu να μένει κοντά στη Σάκκαρη και να κρατάει μετά από ώρα το σερβίς της στο 6ο game, για να την ισοφαρίσει σε 3-3.

Δεν υπήρξε άλλο break στο σετ, με την Καναδή να φτάνει πιο κοντά και τη Μαρία να της το αποτρέπει 3 φορές σε break point, για να οδηγηθεί και αυτό το σετ σε tie-break. Αυτή τη φορά η Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί με 6-3 και μπορεί η Andreescu να έσβησε με εντυπωσιακό τρόπο 3 συνεχόμενα set points, αλλά η πρωταθλήτριά μας έμεινε ψύχραιμη και τελικά εκμεταλλεύτηκε την 4η ευκαιρία της, για να το κατακτήσει με 8-6 και να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1 σετ.

Ήδη είχαν συμπληρωθεί 2,5 ώρες παιχνιδιού, όταν η Andreescu επέστρεψε από τα αποδυτήρια για το 3ο σετ. Εκεί η Καναδή προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Σάκκαρη την ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Έκανε το 3-2 με το σερβίς της η Andreescu, που διέκοψε ξανά το παιχνίδι για λίγα λεπτά, παίρνοντας medical time out εξαιτίας ενοχλήσεων στον αριστερό της προσαγωγό.

Όταν επέστρεψε στο court, η Andreescu είχε εμφανές πρόβλημα με την κίνησή της και το πόδι της πονούσε πολύ, προς τιμήν της όμως πάλεψε μέχρι το τέλος. Η Σάκκαρη πάντως κέρδισε τη μάχη της αντοχής και ήταν το ίδιο καλή με τον υπόλοιπο αγώνα και σ' αυτό το κομμάτι. Έκανε το break για το 4-3, στη συνέχεια έσβησε ένα break point ακόμα και κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και με νέο break, στο 4ο match point ενός συγκλονιστικού τελευταίου game, ολοκλήρωσε τον πολύ μεγάλο θρίαμβό της, μετά από 3 ώρες και 29 λεπτά στο court. 

Εκτός από την τεράστια πρόκριση στον πρώτο της προημιτελικό στο US Open, η Σάκκαρη πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα της από την Andreescu πριν μερικούς μήνες στο tie-break, σε μια επίσης πολύ μεγάλη μάχη που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια εξασφάλισε με την πολύ σημαντική αυτή πρόκριση και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα βρίσκεται χαμηλότερα από το Νο.14 του κόσμου! Θυμίζουμε πως τώρα είναι στο Νο.18 και αυτή είναι και η καλύτερη θέση που είχε ποτέ έως σήμερα.

Φυσικά κοιτάζει ακόμα ψηλότερα και την Τετάρτη θα έχει μια νέα μεγάλη μάχη, απέναντι στην Karolina Pliskova. H Τσέχα έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε λίγες ώρες πριν την Anastasia Pavlyuchenkova, με 7-5, 6-4.

Διαβάστε ακόμα:

Η απολαυστική on-court συνέντευξη της Σάκκαρη

Σάκκαρη: "Δεν μπορούσα να βρω το τένις μου και έκλαιγα στις προπονήσεις"

Τουλάχιστον στο Νο.14 του κόσμου η Σάκκαρη!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots