Ασταμάτητη η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:28

Η Aryna Sabalenka δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε από την Barbora Krejcikova και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open!

Η εντυπωσιακή πορεία της Aryna Sabalenka στο φετινό US Open συνεχίστηκε και τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη Λευκορωσίδα να κερδίζει την Krejcikova με 6-1, 6-4 για την προημιτελική φάση του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς.

H Sabalenka είχε και σήμερα τα προβλήματά της από τη γραμμή του σερβίς, κάνοντας ένα διπλό λάθος περισσότερο απ' ότι άσους (7-6), αλλά συνολικά είχε ένα καλό παιχνίδι, με 22 winners και 23 αβίαστα λάθη.

Η Krejcikova αντίθετα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Λευκορωσίδας και είχε 14 winners με 29 αβίαστα λάθη, ενώ κατάφερε να "σπάσει" μόλις μια φορά το σερβίς της Sabalenka, χάνοντας και 5 break points.

To break αυτό ήταν νωρίς στον αγώνα, όταν μείωσε σε 2-1. Η Sabalenka ωστόσο έκανε 2 break ακόμα και πήρε το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ η Λευκορωσίδα "έσπασε" ξανά το σερβίς της Τσέχας για το 2-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της, φτάνοντας πιο εύκολα στην επικράτηση απ' ότι δείχνει το τελικό 6-4, που θα ήταν διαφορετικό αν αξιοποιούσε και το διπλό break point που είχε στο 1-3, 15-40.

Αυτός θα είναι ο 2ος συνεχόμενος ημιτελικός σε Grand Slam για τη Sabalenka, που έφτασε και στα ημιτελικά του Wimbledon πριν από 2 μήνες. Εκεί είχε ηττηθεί στα τρια σετ από την Karolina Pliskova.

Στη νέα της ευκαιρία να μπει σε έναν Grand Slam τελικό, θα αντιμετωπίσει την πιο άπειρη αλλά πολύ φιλόδοξη και ταλαντούχα Leylah Fernandez, που μόλις προχθές έκλεισε τα 19 και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο Flushing Meadows. Μετά από τις Naomi Osaka και Angelique Kerber, η νεαρή Καναδή απέκλεισε και την Elina Svitolina, για να γίνει η νεότερη ημιφιναλίστ στο US Open από το 2005 (Maria Sharapova). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots