Raducanu: "Είχα κλείσει την πτήση μου στο τέλος των προκριματικών"

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © USTA
tn team Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:36

Η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη, Emma Raducanu, σίγουρα δεν περίμενε πως θα βρίσκεται στα ημιτελικά του US Open δυο εβδομάδες μετά την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό, αφού για κάπου εκεί είχε κλείσει και το εισιτήριο της επιστροφής, όπως αποκάλυψε!  

"Δεν περίμενα να βρίσκομαι εδώ. Η πτήση μου ήταν για το τέλος των προκριματικών, οπότε τώρα έχω ένα όμορφο πρόβλημα!" είπε η Raducanu στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά τη νέα πολύ σπουδαία νίκη της επί της Belinda Bencic.

"Η ηρεμία και η πνευματική δύναμη προέρχονται σίγουρα από την ανατροφή μου", είπε ακόμα η 18χρονη Βρετανίδα, η οποία τα πηγαίνει εντυπωσιακά στο κομμάτι της ψυχραιμίας και της πνευματικής δύναμης μέσα στους αγώνες, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο και συνηθισμένο στην ηλικία της.

"Οι γονείς μου, με έχουν μάθει από πολύ μικρή να κρατάω θετική συμπεριφορά στο γήπεδο, γιατί όταν ήμουν μικρότερη δε μου επέτρεπαν να έδειχνα κακή συμπεριφορά."

Η Raducanu ξεκίνησε την πορεία της στο US Open από τα προκριματικά, όπου κέρδισε τις Bibiane Schoofs (6-1, 6-3), Mariam Bolkvadze (6-3, 7-5) και Mayar Sherif (6-1, 6-4). Οι εμφατικές προκρίσεις συνεχίστηκαν και απέναντι στις πολύ δυνατότερες παίκτριες του κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο κέρδισε τη Stefanie Voegele με 6-2, 6-3 και στον 2ο γύρο την Shuai Zhang με 6-2, 6-4.

Στον 3ο γύρο συνέτριψε τη Sara Sorribes Tormo με 6-0, 6-1, ενώ πολύ εντυπωσιακή ήταν και στον 4ο γύρο με τη Shelby Rogers, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισε τη χρυσή Ολυμπιονίκη Belinda Bencic με 6-3, 6-4, παραμένοντας η μοναδική παίκτρια που δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά.

Πριν δυο μήνες, η 18χρονη Raducanu βρισκόταν στο Νο.338 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.10 της Μεγάλης Βρετανίας. Πήρε wild card για το Wimbledon, όπου έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο και σκαρφάλωσε στο Νο.150 του κόσμου. Με την πορεία της ως τα ημιτελικά του US Open, έχει εξασφαλίσει μια άνοδο σχεδόν 100 θέσεων και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.51 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν προκριθεί στον τελικό θα φτάσει στο Νο.31 ή στο Νο.32, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο στο Νο.23.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots