Fernandez: "Όταν ήμουν μικρή μου έλεγαν να τα παρατήσω κι ότι δεν είχα μέλλον στο τένις" (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © Darren Carroll / USTA
tn team Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:45

Η Leylah Fernandez αποκάλυψε πως πολλοί, ακόμα και απ' την οικογένειά της, αμφέβαλλαν για εκείνη όταν ήταν μικρή, ενώ δεν θα ξεχάσει ποτέ τα λόγια μιας δασκάλας της, που της είπε ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε κάτι στο τένις.

"Πολλοί άνθρωποι στην οικογένειά μου αμφισβήτησαν τα όνειρά μου. Έλεγαν ότι δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας τενίστρια. Επίσης θυμάμαι κάτι αστείο, τώρα είναι αστείο αλλά τότε δεν ήταν, μια δασκάλα μου είχε πει να σταματήσω να παίζω τένις, ότι ποτέ δεν θα τα κατάφερνα και ότι έπρεπε να συγκεντρωθώ στο σχολείο.

Είμαι χαρούμενη που μου το είπε αυτό, επειδή κάθε μέρα έχω στο μυαλό μου αυτή τη φράση: Θα συνεχίσω, θα περάσει το δικό μου και θα πετύχω όλα όσα ονειρεύτηκα", είπε η Fernandez στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο US Open, μετά τη νέα πολύ μεγάλη νίκη της επί της Aryna Sabalenka.

Κάποιος ρώτησε στη συνέχεια τη Fernandez πότε συνέβη αυτό: "Ήμουν στην πέμπτη ή στην έκτη δημοτικού. Ήταν στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς και είπα πως δεν θα μπορούσα να συμμετέχω γιατί είχα ένα τουρνουά. Επίσης θυμάμαι ήταν πολύ ανταγωνιστική, γι' αυτό είπε αυτά τα λόγια. Τώρα μπορώ να πω πως έχω κάνει πολύ καλή δουλειά στο να πετύχω τα όνειρά μου."

Και οι αμφιβολίες στο περιβάλλον της δεν ήταν το μόνο άσχημο που κλήθηκε να διαχειριστεί η Fernandez, όταν μεγάλωνε: "Εκείνη η γυναίκα όμως ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπήρξαν πολλά ακόμα που έπρεπε να ξεπεράσουμε σαν οικογένεια. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν όταν η μητέρα μου έπρεπε να πάει στην Καλιφόρνια για λίγα χρόνια, για να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια και εμένα στο τένις. Εκείνα τα λίγα χρόνια, σίγουρα ήταν δύσκολα για μένα, γιατί χρειαζόμουν τη μητέρα μου. Τη χρειαζόμουν εκεί, ήταν από τα 10 έως τα 13 μου και δεν την έβλεπα καθόλου. Κάθε φορά που την έβλεπα, ήταν σα να είχα απέναντί μου μια ξένη, που την ίδια στιγμή ήταν και οικεία.

Είμαι πολύ χαρούμενη που την έχω εδώ στο τουρνουά κοντά μου και περνάμε πολύ όμορφα όλες αυτές τις μέρες. Αλλά περάσαμε πολλές δυσκολίες σαν οικογένεια. Είμαι απλά χαρούμενη που τώρα όλα πηγαίνουν όπως τα θέλουμε."

5 μέρες μετά τα 19α γενέθλιά της, το Σάββατο (23:00GR), η Fernandez θα αγωνιστεί στον τελικό του US Open, απέναντι στην Emma Raducanu. Ακόμα και αν ηττηθεί, έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.27.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots