Σάκκαρη: "Δεν διαχειρίστηκα την πίεση - η ήττα μου δίνει δύναμη" (vid)

 
Σάκκαρη: "Δεν διαχειρίστηκα την πίεση - η ήττα μου δίνει δύναμη" (vid)
tn team Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:40

Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε στην πίεση του δεύτερου ημιτελικού της σε Grand Slam, την οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί όπως θα ήθελε, ενώ τόνισε πως αυτή η ήττα της δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και όρεξη να επιστρέψει στο court και στη σκληρή δουλειά, δηλώνοντας αισιόδοξη για το μέλλον.

"Προφανώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο court, δεν μπόρεσα να βγάλω πολλές μπάλες, τις έδωσα πολλές ευκαιρίες, δεν μπόρεσα να την πιέσω με το παιχνίδι μου, τα βρήκε όλα εύκολα από μένα, αλλά φυσικά τις αξίζουν τα εύσημα γιατί εκμεταλλέυτηκε αυτές τις ευκαιρίες", είπε η Σάκκαρη στο ξεκίνημα της τελευταίας συνέντευξής της για φέτος στη Νέα Υόρκη, μετά την ήττα της από την Emma Raducanu.

Για το παιχνίδι της Raducanu είπε: "Παίζει χωρίς φόβο, ρισκάρει και κάνει πάντα το σωστό. Δεν έχει τίποτα να χάσει, το απολαμβάνει. Ήμασταν όμως απούσες, οι αντίπαλές της, η Belinda (Bencic) χθες, εγώ σήμερα. Δεν μπορέσαμε να φέρουμε στην επιφάνεια το καλύτερό μας τένις. Είμαι λυπημένη που δεν μπόρεσα ούτε αυτή τη φορά να προκριθώ στον πρώτο μου τελικό, αλλά είμαι αισιόδοξη πως θα συμβεί σύντομα."

Για τις Raducanu και Leylah Fernandez, που κατάφεραν να προκριθούν αμφότερες στον τελικό: "Είναι τεράστιο αυτό που έχουν πετύχει. Είναι και οι δυο πολύ νέες, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και παίζουν ατρόμητο τένις όταν μας αντιμετωπίζουν. Αξίζουν και στις δυο τα εύσημα, θα είναι εκεί έξω και θα παλέψουν για τον τίτλο. Μπράβο τους!"

Για το αν ένιωσε περισσότερη πίεση μετά την ήττα της Aryna Sabalenka στον άλλον ημιτελικό (γνωρίζοντας ότι αν κέρδιζε θα έπαιζε με την Fernandez για το τρόπαιο): "Δεν ένιωσα περισσότερη πίεση μετά την ήττα της Aryna, απλά πιθανότατα δεν χειρίστηκα σωστά τον δεύτερο ημιτελικό μου σε Grand Slam. Είχα άσχημες αναμνήσεις από τον πρώτο και δεν χειρίστηκα αυτόν όπως έπρεπε. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες τις περισσότερες φορές και πρέπει να το αποδέχεσαι αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που θα πάει πίσω στο σπίτι και θα ξεκινήσει ξανά τη σκληρή δουλειά, γιατί κάνω την καλύτερη χρονιά της ζωής μου και έχω ακόμα πολύ καλές πιθανότητες να την ολοκληρώσω εκεί που θέλω. Πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω."

Τέλος, η Μαρία στάθηκε για μια ακόμα φορά στο πως ο αγώνας χάθηκε στη λάθος διαχείρισή της, καθώς η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για ένα Slam ήταν πολύ κοντά χρονικά με την πρώτη: "Πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο, αλλά είναι δύσκολο να επιστρέψεις σε έναν αγώνα που τίποτα δεν πάει καλά για σένα και όλα πηγαίνουν καλά για τον αντίπαλο. Το σερβίς μου δεν ήταν εκεί, έκανα πολλά λάθη στα χτυπήματά μου, που δεν είναι πολύ φυσιολογικό για μένα. Νομίζω πως δεν χειρίστηκα σωστά την πίεση του να είμαι σε έναν ημιτελικό Grand Slam ξανά. Συμβαίνει αυτό, είναι ανθρώπινα συναισθήματα, είμαι ένα άτομο που χρειάζεται το χρόνο του. Είμαι 26 και κάνω τώρα τα μεγαλύτερά μου αποτελέσματα. Χρειάζομαι χρόνο και κάνω κάθε βήμα ξεχωριστά, η καριέρα μου μέχρι τώρα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας σπριντ. Θα δεχτώ αυτό που έγινε σήμερα και, όπως είπα νωρίτερα, αυτό μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να επιστρέψω στο court και να προπονηθώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots