Κέρδισε τη μάχη με Zverev o Nole, μια νίκη μακριά από το απόλυτο! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tennisnews team Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:07

O Novak Djokovic οδηγήθηκε για 1η φορά στο τουρνουά σε 5ο σετ από τον Alexander Zverev, αλλά στο τέλος κέρδισε και αυτό τον αγώνα, έκανε το 27-0 για φέτος στα Grand Slams και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το 21ο και το calendar-Slam!

Ο Novak Djokovic παραμένει αήττητος σε όλες τις Grand Slam διοργανώσεις για το 2021 (27-0) και απέχει πλέον μια νίκη από το εξωπραγματικό ρεκόρ του calendar-Year Grand Slam, κάτι που έχει να συμβεί στο ανδρικό τένις από το 1969 και τον Rod Laver.

O Nole, ο οποίος θα αλλάξει για πάντα την ιστορία του αθλήματος αν τελικά καταφέρει το calendar Slam, επιβλήθηκε του Alexander Zverev στον δεύτερο ημιτελικό του US Open με 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, έπειτα από 3 ώρες και 33 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe.

Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό ο Daniil Medvedev είχε κερδίσει τον Felix Auger-Aliassime και ο Ρώσος θα αποτελέσει το τελευταίο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Djokovic, την Κυριακή στις 23:00 το βράδυ (Eurosport 1HD).

Ήταν ο 4ος συνεχόμενος αγώνας που ο Djokovic έχασε το 1ο σετ, αφού το ίδιο είχε γίνει και απέναντι στους Kei Nishikori, Jenson Brooksby και Matteo Berrettini. Ο Zverev ωστόσο ήταν αναμφίβολα πιο επικίνδυνος απ' όλους τους παραπάνω και μπορεί να έχασε τα 2 επόμενα σετ, αλλά ώθησε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου για 1η φορά σε 5ο σετ στο τουρνουά, για 4η φέτος (4-0) και για 46η συνολικά στην καριέρα του (36-10).

Ο Zverev είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι, αλλά είχε και μέρη του παιχνιδιού στα οποία ήταν αισθητά καλύτερος από τον Djokovic. Ένα απ' αυτά ήταν το 1ο σετ, στο οποίο ο Γερμανός ήταν πιο απειλητικός όταν υποδεχόταν από τον αντίπαλό του και στο 9ο game κατάφερε να κάνει και το break, για να πάρει το σετ με 6-4.

Η απόδοση του Zverev ωστόσο έπεσε απότομα από το ξεκίνημα του 2ου σετ, με τον Djokovic να το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο και να "σπάει" μια φορά το σερβίς του Γερμανού στο ξεκίνημα του σετ για το 2-0 και άλλη μια στο τέλος, για το 6-2.

Στο 3ο σετ ο Zverev έπαιζε και πάλι καλά, αλλά ο Djokovic ήταν ο παίκτης που κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους, καταφέρνοντας να κάνει το καθοριστικό break στο 10ο game και να το κατακτήσει με 6-4. Ο Zverev είχε χάσει νωρίτερα 3 break points, ενώ δεν είχε απειληθεί σε άλλο service game του.

Δεν το έβαλε κάτω πάντως και έκανε break νωρίς στο 4ο σετ, στο οποίο επίσης ήταν πολύ καλός. Προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, κρατώντας το σερβίς του σε όλα τα games έως το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 6-4.

Ο Nole όμως για ακόμα μια φορά ήταν δυνατότερος σωματικά και πνευματικά σε αναμέτρηση που κρίθηκε στο 5ο σετ. "Έσπασε" το σερβίς του Zverev 2 φορές και προηγήθηκε με 5-0. Ο Zverev αντιστάθηκε και μείωσε σε 5-2, αλλά με νέο break o Nole διαμόρφωσε το τελικό 6-2 και "σφράγισε" τη νίκη του σε 3 ώρες και 33 λεπτά αγώνα.

O Djokovic προκρίθηκε στον 31ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Roger Federer, με τους περισσότερους τελικούς σε Slams στην ιστορία. Έφτασε επίσης τις 225 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Federer (224).

Με τον Medvedev o Σέρβος θα αναμετρηθεί για 9η φορά, μετρώντας 5 νίκες στις 8 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (5-3). Η πιο πρόσφατη και μοναδική φετινή ήταν στον τελικό του Australian Open, όπου ο Nole ήταν εντυπωσιακός και πήρε τη νίκη με 7-5, 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots