Επέστρεψε στον τελικό του US Open o Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tn team Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 - 0:10

Ο Daniil Medvedev επιβλήθηκε του Felix Auger-Aliassime με 3-0 σετ και επέστρεψε στον τελικό του US Open μετά από 2 χρόνια.

Ο Medvedev συνέτριψε τον Auger-Aliassime με 6-4, 7-5, 6-1 και πήρε με εμφατικό τρόπο το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

Θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο για 2η φορά στην καριέρα του, μετά από τον τελικό του 2019, όπου είχε χάσει με 3-2 σετ από τον Rafael Nadal, ενώ για 3η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Το παιχνίδι δεν φαινόταν τόσο εύκολο για τον Medvedev, που έκανε μεν το μοναδικό break στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-4, αλλά έμεινε πίσω με 2-5, 0-15 στο 2ο σετ, με τον Auger-Aliassime να δείχνει έτοιμος να ισορροπήσει.

O νεαρός Καναδός όμως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του, χάνοτας μάλιστα και 2 break points. Ο Medvedev έμεινε στο game, έκανε το break για το 5-4 και τα πάντα άλλαξαν μετά απ' αυτό, με τον Felix να βγαίνει τελείως εκτός ρυθμού και να επηρεάζεται πνευματικά.

Ο Ρώσος αντίθετα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, κέρδισε 5 games στη σειρά και τα 10 από τα 11 επόμενα games, για να κερδίσει το 2ο σετ με 7-5 και να προηγηθεί με 5-1 στο 3ο σετ! Ολοκλήρωσε το ματς με ένα ακόμα εύκολο κράτημα σερβίς στο 8ο game o Medvedev, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Ο Medvedev επέστρεψε στον τελικό του αμερικανικού Grand Slam μετά από 2 χρόνια και το έκανε με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο, αφού έχει χάσει μόνο ένα σετ σε 6 αναμετρήσεις, από τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τον qualifier Botic Van de Zandschulp.

Στον τελικό της Κυριακής, ο 25χρονος Ρώσος θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού, μεταξύ του Novak Djokovic και του Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots