US Open: Ένας τελικός από το μέλλον! (vid)

 
US Open: Ένας τελικός από το μέλλον! (vid)
© USTA
tennisnews team Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:55

Η 18χρονη Emma Raducanu θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Leylah Fernandez, στον πιο νεανικό τελικό στα τελευταία 22 χρόνια στο US Open! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αγώνα που ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα του US Open.

Ο τελικός των γυναικών θα αρχίσει στις 23:00 το Σάββατο και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1HD

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πριν από 2 εβδομάδες το ζευγάρι του τελικού στο μονό γυναικών του φετινού US Open, αφού Fernandez και Raducanu ξεπέρασαν πολύ δύσκολα εμπόδια και έκαναν μια σειρά από πολύ μεγάλες εκπλήξεις, χαράζοντας τις δικές τους μοναδικές ιστορίες στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Η Raducanu ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά, όπου μπήκε ούσα στο Νο.150 της παγκόσμιας κατάταξης. Μετράει μέχρι στιγμής 9 νίκες χωρίς χαμένο σετ (18-0) στο απίστευτο τουρνουά που κάνει, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τις Shelby Rogers, Belinda Bencic και Μαρία Σάκκαρη.

Η 18χρονη είναι η μόνη qualifier που φτάνει σε τελικό στην ιστορία όλων των Slams (σε άνδρες ή γυναίκες) και αυτός θα είναι και ο πρώτος της τελικός στο tour!

Παρότι έχει παίξει 6 αγώνες, η Fernandez έχει περάσει περίπου μια περισσότερη ώρα στο γήπεδο από την Raducanu, έχοντας παίξει 3 σετ στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις της. Η πορεία της ωστόσο είναι εξίσου εντυπωσιακή, αν όχι εντυπωσιακότερη, αφού έχει βγάλει έξω τα πιο μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Naomi Osaka, Angelique Kerber, Elina Svitolina και Aryna Sabalenka.

Θα γίνει η πρώτη Καναδή τενίστρια που θα παίξει στον τελικό του US Open και συνολικά θα είναι ο 3ος τελικός στην καριέρα της, μετά από το Ακαπούλκο πέρσι όπου ήταν φιναλίστ και το Μοντερρέι φέτος όπου κέρδισε τον 1ο της τίτλο - και τα 2 είναι 250άρια τουρνουά, σαφώς ασύγκριτα μικρότερα με Grand Slam.

Άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί οι δυο φιναλίστ και δεν ήταν για επαγγελματικό τουρνουά. Ήταν για τα juniors στο Wimbledon το 2018, με τη Raducanu τότε να παίρνει τη νίκη με 6-2, 6-4.

Αν επαναλάβει τον τότε θρίαμβό της και παραμείνει αήττητη σε 10 αγώνες στο Flushing Meadows, η Raducanu θα φτάσει στο Νο.23 του κόσμου, ενώ ακόμα και αν ηττηθεί θα φτάσει στο Νο.32. Σήμερα είναι στην 150ή θέση, που είναι και το career high της!

Και η Fernandez θα κάνει μεγάλη άνοδο, αφού αν κερδίσει θα βρεθεί στο Νο.19 του κόσμου και αν ηττηθεί στο Νο.27, ενώ το career high της είναι το Νο.66 και η σημερινή της θέση το Νο.73.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/09):

Arthur Ashe Stadium:
23:00 Emma Raducanu [Q] v. Leylah Fernandez Eurosport 1HD

Εδώ όλο το πρόγραμμα της ημέρας

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots