O Djokovic, το Grand Slam και ο Medvedev (vid)

 
O Djokovic, το Grand Slam και ο Medvedev (vid)
© USTA
tennisnews team Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:04

O Novak Djokovic απέχει 3 σετ από το να γίνει ο μοναδικός παίκτης εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια που θα έχει κερδίσει όλα τα Grand Slams την ίδια σεζόν, ενώ παράλληλα θα έχει για 1η φορά περισσότερα Slams από τους Federer και Nadal. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει, θα είναι ο Daniil Medvedev. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αποψινό τελικό του US Open.

Ο τελικός των ανδρών του US Open, ανάμεσα στον Novak Djokovic και τον Daniil Medvedev, θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο Eurosport 1 (και στο Eurosport Player)

Από την αρχή του τουρνουά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Novak Djokovic, που μπορεί να αλλάξει διά παντός την ιστορία του αθλήματος, αν κερδίσει αυτό το US Open. Ο Σέρβος κατέκτησε για 1η φορά στην καριέρα του τα 3 πρώτα Grand Slams σε μια σεζόν, έβαλε τον εαυτό του στο championship match του US Open και πλέον απέχει 3 σετ από το να γίνει ο πρώτος παίκτης από το 1969 (και τον Rod Laver) που θα έχει κερδίσει όλα τα Slams την ίδια χρονιά.

Επιπλέον, αν αναδειχθεί πρωταθλητής θα φτάσει και τους 21 major τίτλους, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 20 που μοιράζεται αυτή τη στιγμή μαζί με τους δυο μεγάλους αντιπάλους της καριέρας του, Roger Federer και Rafael Nadal. Δεν θα υπάρχει πλέον αμφιβολία, πως με νίκη απόψε θα προηγείται αισθητά στη συζήτηση για τον GOAT.

Όπως και ο ίδιος είπε, θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας του, από τους 1.176 που θα έχει συνολικά στην καριέρα του! Θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο 3ος παίκτης σε όλη την ιστορία του αθλήματος που θα έχει πετύχει το "Grand Slam" στους άνδρες, μετά από τους Laver (1962, 1969) και Don Budge (1938) και ο πρώτος που θα το έχει κάνει σε 3 διαφορετικές επιφάνειες (σκληρά, χώμα, γρασίδι).

Αυτός θα είναι ο 31ος τελικός σε Grand Slam για τον Nole (20-10), που ισοφάρισε το ρεκόρ του Federer (20-11), ενώ συνολικά θα είναι ο 122ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 86ο τίτλο του (85-36).

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τον εμποδίσει από το να γράψει ιστορία, είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος τον ακολουθεί τους τελευταίους μήνες και στην παγκόσμια κατάταξη ως Νο.2. Άλλες 3 φορές στα τελευταία 25 χρόνια ο τελικός των ανδρών στο US Open ήταν ανάμεσα στους δυο πρώτους της κατάταξης, με τον Djokovic να είναι όλες στο Νο.1. Το 2011 είχε κερδίσει τον Nadal, το 2015 τον Federer, ενώ το 2013 είχε χάσει από τον Nadal.

Ο 25χρονος Ρώσος θα παίξει για 3η φορά στην καριέρα του σε έναν Grand Slam τελικό, μετά από το US Open του 2019, όπου έχασε στα 5 σετ από τον Rafael Nadal, και το Australian Open του 2021, όπου έχασε με 3-0 σετ από τον Djokovic. Επίσης θα είναι ο 5ος φετινός του τελικός, μετά από το Australian Open και τα 3 τρόπαια που έχει κερδίσει στη χρονιά, στα 250άρια της Μασσαλίας και της Μαγιόρκας και στο 1000άρι του Τορόντο. Συνολικά θα είναι ο 20ός τελικός του και θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του (12-7).

Ο Medvedev θα προσπαθήσει να γίνει ο 9ος διαφορετικός πρωταθλητής του US Open στα τελευταία 14 χρόνια, στα οποία έχουμε δει να σηκώνουν το τρόπαιο οι Federer, Nadal, Djokovic, Andy Murray, Juan Martin Del Potro, Marin Cilic, Stan Wawrinka και Dominic Thiem.

Djokovic και Medvedev έχουν συναντηθεί άλλες 8 φορές, με τον Djokovic να προηγείται στο head-to-head με 5-3. Ο Σέρβος είχε κερδίσει τις 3 πρώτες συναντήσεις τους, αλλά ο Ρώσος έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 τελευταίες. Στην τελευταία πάντως, ο Nole είχε πάρει εμφατική νίκη στον τελικό του Australian Open τον περασμένο Φεβρουάριο, με 7-5, 6-2, 6-2.

Σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού γυναικών, όπου η 17χρονη Coco Gauff και η 19χρονη Catherine McNally θα αντιμετωπίσουν τις Samantha Stosur και Shuai Zhang.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (14/09):

Arthur Ashe Stadium:
20:00 Gauff/McNally [11] v. Stosur/Zhang [14] Eurosport 1HD
23:00 Novak Djokovic [1] v. Daniil Medvedev [2] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots