Fernandez: "Θα κουβαλάω αυτή την ήττα για πολύ καιρό" (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © Garrett Ellwood/USTA
tn team Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:45

Η Leylah Fernandez δεν πιστεύει ότι θα ξεπεράσει γρήγορα την ήττα της στον τελικό του US Open και τη χαμένη ευκαιρία να κερδίσει ένα Grand Slam, πιστεύει όμως ότι θα βγει δυνατότερη από αυτή.

"Ήταν δύσκολος αγώνας και για τις δυο μας. Δυστυχώς εγώ έκανα υπερβολικά πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία και το εκμεταλλεύτηκε. Η Emma έκανε άψογο τουρνουά, οπότε συγχαρητήρια σε εκείνη και στην ομάδα της. Ελπίζω να επιστρέψω στον τελικό την επόμενη χρονιά", είπε η 19χρονη Καναδή στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου μετά τον χαμένο τελικό από την Emma Raducanu, με 6-4, 6-3.

Η Fernandez ήταν προφανώς πολύ απογοητευμένη με το τελικό αποτέλεσμα και όπως χαρακτηριστικά είπε δε νομίζει πως θα ξεπεράσει εύκολα αυτή την ήττα: "Είμαι πολύ απογοητευμένη αυτή τη στιγμή. Θα την κουβαλάω αυτή την ήττα μέσα μου για πολύ καιρό. Αλλά νομίζω ότι θα με παρακινήσει να τα πάω ακόμα καλύτερα, να δουλέψω πιο σκληρά και να εκμεταλλευτώ την επόμενη ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί. Είμαι χαρούμενη πάντως με τον εαυτό μου, με τον τρόπο που αγωνίστηκα. Έχω βελτιωθεί πολύ και όχι μόνο στο τένις, αλλά και συναισθηματικά και πνευματικά."

Για την εξωστρέφεια που έδειξε στο court και την επικοινωνία που είχε με το κοινό: "Με εξέπληξε που όσο ήμουν πιο εξωστρεφής στο γήπεδο και προσπαθούσα να κάνω το κοινό να αναμιχθεί, τόσο καλύτερα έπαιζα. Όταν ήμουν νεότερη προσπαθούσα να ήμουν όσο πιο ήρεμη γινόταν, σαν τον Federer. Είμαι χαρούμενη που ανακάλυψα αυτή την πτυχή του εαυτού μου γιατί μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα έτσι και έχω μεγαλύτερο κίνητρο."

Για την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και την αφιέρωση που έκανε στους πολίτες της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του λόγου της στην απονομή: "Όταν ξύπνησα σήμερα και είδα την ημερομηνία, θυμήθηκα τις ταινίες που έχω δει γι' αυτό το θέμα και ρωτούσα τους γονείς μου τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη τη μέρα. Ήμουν σοκαρισμένη όταν μου εξήγησαν. Δεν γνώριζω προφανώς πολλά γι' αυτή τη μέρα, αλλά από τις λίγες πληροφορίες που έχω ακούσει, ξέρω πως η Νέα Υόρκη υπέφερε τα τελευταία χρόνια. Απλά ήθελα να ξέρουν πως είναι πολύ δυνατοί, τόσο απίθανοι. Το να τους έχω στο πλευρό μου αυτές τις μέρες με έκανε και μένα δυνατότερη και με έκανε να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου."

Τέλος, η Fernandez είχε τόσες πολλές σπουδαίες στιγμές στο φετινό US Open, που δεν μπορούσε να επιλέξει την αγαπημένη της: "Δεν μπορώ να αποφασίσω. Υπήρξαν πολλοί αγώνες που έπαιξα και τα πήγα καλά. Είμαι χαρούμενη για τη νίκη μου στον 1ο γύρο, θυμάμαι τον προηγούμενο αγώνα μας και είχα χάσει (με την Ana Konjuh). Μετά είχα την Kaia (Kanepi), είναι απίθανη παίκτρια με πολλή εμπειρία. Ήμουν χαρούμενη που την κέρδισα. Μετά η Naomi (Osaka), έχει κερδίσει Grand Slams και είναι στο κορυφαίο επίπεδο εδώ και καιρό. Είμαι σίγουρη πως θα έρθουν πολλά ακόμα για εκείνη. Είμαι πολύ χαρούμενη και μ' αυτόν τον αγώνα μου.

Ενάντια στην (Angelique) Kerber, που είναι απίστευτη μαχήτρια, πάλεψα τον κάθε πόντο. Το ίδιο και με τις (Elina) Svitolina και (Aryna) Sabalenka. Είναι πολλοί συνεχόμενοι αγώνες που έπαιξα καλά και αλήθεια δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος ήταν ο καλύτερος. Μπορώ μόνο να πω πως είμαι περήφανη με τον εαυτό μου και με τον τρόπο που πάλεψα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots