Το US Open δεν απαιτεί εμβόλιο, αλλά θα σεβαστεί την απόφαση των ΗΠΑ

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Jed Jacobsohn
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 18:50

Όσο οι μέρες πλησιάζουν το θρίλερ σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής του Novak Djokovic στο US Open θα γίνεται όλο και εντονότερο. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι λίστες συμμετοχών του αμερικανικού Grand Slam και ο Σέρβος βρισκόταν εντός, χωρίς όμως αυτό να υποδηλώνει κάτι.

Ο Djokovic βρίσκεται στη λίστα συμμετοχής του US Open, κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο, μιας και έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Από εκεί και έπειτα η κατάσταση δεν βρίσκεται στα δικά του χέρια, αλλά στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης, που συνεχίζει να μην επιτρέπει την είσοδο μη εμβολιασμένων ταξιδιωτών στη χώρα. Αν αυτό δεν αλλάξει, ο μόνος τρόπος να βρεθεί ο Nole στη Νέα Υόρκη θα είναι να λάβει κάποια ειδική εξαίρεση από την αμερικανική κυβέρνηση, αφού ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, η ομοσπονδία αντισφαίρισης των ΗΠΑ (USTA), ανέφερε μέσω ανακοίνωσης πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι απαραίτητο εφόδιο για να αγωνιστούν οι παίκτες στο τουρνουά, όπως είχε συμβεί στο Australian Open νωρίτερα φέτος.

Στην ίδια ανακοίνωση όμως, ξεκαθαρίζεται πως η USTA θα σεβαστεί τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν επιτρέπει σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες για τον Djokovic μίλησε και ο Υπουργός Υγείας του Καναδά, μιας και η δική του χώρα θα είναι το πρώτο εμπόδιο για τον Σέρβο στην αμερικανική hard court season, με το National Bank Open να ξεκινάει στο Μόντρεαλ στις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι πιθανότητες του Djokovic να παίξει στον Καναδά είναι ελάχιστες, μιας και κατέστησε σαφές ότι δεν θα του χορηγήσουν ιατρική εξαίρεση, επομένως θα πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει στο τουρνουά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για την ώρα φαίνεται πως κρατούν διαφορετική στάση με τον Καναδά και μένει να δούμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη, με δυο μεγάλα τουρνουά πριν από το US Open, το Citi Open στην Ουάσινγκτον και το Cincinnati Masters στο Σινσινάτι, να ξεκινούν την 1η και την 15η Αυγούστου αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots