Nadal: "Είναι λυπηρό που δεν είναι εδώ ο Novak"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © USTA
tn team Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 22:04

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο US Open μετά τον θρίαμβο του 2019, ο Rafael Nadal μίλησε για την απουσία του Novak Djokovic, για τον Roger Federer, για τη Serena Williams και για τη φυσική του κατάσταση και την προετοιμασία που έχει κάνει μετά τον τραυματισμό του.

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα εδώ. Έχω να παίξω εδώ από το 2019, οπότε είμαι ενθουσιασμένος. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για την καριέρα μου και ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε προπόνηση, για να είμαι σε ανταγωνιστικό επίπεδο στον 1ο γύρο", είπε ο Nadal, ο οποίος είχε κατακτήσει το US Open για 4η φορά στην καριέρα του το 2019, την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη Νέα Υόρκη.

Για τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα, ο 36χρονος Ισπανός είπε: "Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ με την πίεση, γιατί είναι και ένας επικίνδυνος τραυματισμός. Όταν έχεις έναν τραυματισμό σαν κι αυτόν, βάζεις πολλή πίεση στο σερβίς και υπάρχει ρίσκο. Πρέπει να βρεις ξανά την ευελιξία σου και στην αρχή δεν είναι εκεί. Στο Σινσινάτι το πήρα πιο χαλαρά, στις προπονήσεις μου επίσης. Στον αγώνα μου με τον Coric προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, χωρίς όμως να το πιέσω υπερβολικά, αλλά πάλεψα ως το τέλος. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω εδώ είναι να προετοιμαστώ καλά και ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός."

Για το που βρίσκεται τώρα μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Σινσινάτι από τον Borna Coric: "Γενικά προπονούμαι σε υψηλή ένταση και είμαι ευχαριστημένος με το που βρίσκεται το παιχνίδι μου, αλλά προσέχω στο σερβίς. Έπαιξα μόνο έναν αγώνα από τότε που επέστρεψα, αλλά προπονούμαι εδώ και δυο εβδομάδες με παίκτες που με έχουν βοηθήσει πολύ. Έχω παίξει πολλά αγωνιστικά σετ τις τελευταίες 5 μέρες και αυτό βοηθάει. Στο Σινσινάτι δεν είχα πάει με την καλύτερη προετοιμασία. Από τη δική μου οπτική γωνία, έχω προπονηθεί αρκετά καλά."

Για τη Serena Williams, που δίνει το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της: "Είναι κρίμα που σταματάει το τένις, αλλά από την άλλη μεριά της αξίζουν όλα αυτά που έχει πετύχει γιατί έχει δουλέψει για πολύ καιρό με προσήλωση, αφοσίωση και πειθαρχία. Ελπίζω να συνεχίσει να είναι ενεργή στο άθλημα με κάποιο τρόπο, θα είναι καλό για το τένις. Είναι ένας θρύλος."

Για το Laver Cup και τη συνεργασία του με τον Roger Federer: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε ξανά μαζί στο γήπεδο. Ελπίζω να είναι αρκετά καλά για να μπορέσει να αγωνιστεί. Ό,τι είπα πριν για τη Serena, ισχύει και για τον Roger. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής και χαρούμενος. Αν μπορέσουμε εκτός απ' αυτά να τον έχουμε και πίσω στο tour, θα είναι πολύ καλά νέα. Μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε τον Roger, για όλα όσα έχει κάνει. Είμαι αισιόδοξος πως θα τον δούμε ξανά τριγύρω και ανυπομονώ να παίξω στην ίδια ομάδα με εκείνον."

Για την απουσία του Novak Djokovic: "Ξέραμε ήδη από καιρό ότι ο Novak δεν θα μπορούσε να παίξει αν δεν άλλαζαν τα πράγματα. Είναι λυπηρό που δεν θα είναι εδώ ο Novak κατ' εμέ. Είναι κρίμα να μην μπορεί ένας από τους καλύτερους να παίξει στο τουρνουά, είτε είναι λόγω τραυματισμού, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Είναι απώλεια να μην έχουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ιστορία. Είναι δύσκολο για το τουρνουά, για τον κόσμο και για εμάς, επειδή θέλουμε το καλύτερο δυνατό ταμπλό.

Από την άλλη μεριά, όπως έχω πει και στο παρελθόν, το τουρνουά αυτό είναι μεγαλύτερο από κάθε έναν από μας. Και εγώ έχω χάσει πολλά τουρνουά στο παρελθόν, εδώ δεν μπορούσα να έρθω τα 2 τελευταία χρόνια. Το τουρνουά συνεχίστηκε χωρίς εμένα, η Γη συνεχίζει να γυρίζει. Ο κόσμος θα συνεχιστεί και χωρίς εμένα, τον Novak ή τον Roger. Κάθε χρόνο εδώ θα υπάρχει και ένας διαφορετικός πρωταθλητής. Σε προσωπικό επίπεδο, λυπάμαι που δεν θα είναι εδώ ο Novak."

O Nadal θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο US Open την Τρίτη, απέναντι στον Rinky Hijikata.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots