Nadal: "Δεν έχω διαφορετική μεταχείριση - όλα τα warnings μου είναι για τον χρόνο" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Simon Bruty / USTA
tn team Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 17:47

O Rafael Nadal έκανε διάλογο με έναν δημοσιογράφο στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα λεγόμενα του John McEnroe ότι έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές και παραβαίνει συνεχώς τον κανονισμό των 25 δευτερολέπτων. Δεν απέφυγε να απαντήσει ο Ισπανός, που έχει διαφορετική άποψη.  

Με αφορμή τα σχόλια που συνηθίζει να κάνει στις μεταδόσεις του στα Grand Slams ο John McEnroe, ο Nadal ρωτήθηκε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο US Open για το αν πιστεύει ότι λαμβάνει ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές λόγω του ονόματός του.

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, έβαλε πρώτα τα γέλια και στη συνέχεια απάντησε: "Πιστεύω πως είναι αστείο. Έχω πάρει πολλά warnings στην καριέρα μου και ποτέ δεν ήταν επειδή έσπασα κάποια ρακέτα ή επειδή έκανα κάποιο χαμό στο γήπεδο. Έχω ένα πρόβλημα, ότι ιδρώνω πολύ. Παίζουμε σε συνθήκες έντονης υγρασίας και τα τελευταία δυο χρόνια το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί δεν μας φέρνουν τις πετσέτες τα ball boys, πρέπει να πηγαίνεις στο απομακρυσμένο σημείο του court να πάρεις τις πετσέτες. Οπότε το πρόβλημα για παίκτες σαν εμένα που ιδρώνουμε πολύ, είναι ότι γνωρίζεις πως όταν πας στην πετσέτα σου θα έχεις πρόβλημα με τον χρόνο. Οπότε δεν πηγαίνω και τόσο συχνά. Δεν θεωρώ ότι έχω διαφορετική μεταχείριση για κανένα λόγο."

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος παρερμήνευσε την απάντηση του Ισπανού, ή προσπάθησε να τον παγιδεύσει, κάνοντας τη follow-up ερώτηση, αν θεωρεί πως επειδή ιδρώνει περισσότερο από τους υπόλοιπους θα πρέπει να είναι υπεράνω κανονισμών. Μια ερώτηση μάλιστα που αρχικά δεν ήθελε να επιτρέψει ο moderator, αλλά ο ίδιος ο Nadal ζήτησε να την ακούσει.

Ο Rafa έβαλε ξανά τα γέλια, λέγοντας: "Ποτέ δεν το είπα αυτό. Ακολουθώ τους κανόνες. Αν κάνω περισσότερα από 25 δευτερόλεπτα παίρνω κάθε φορά warning. Αν δεν κάνω, δείτε και το ρολόι. Δε νομίζω πως λαμβάνω διαφορετική μεταχείριση. Δεν καταλαβαίνω γιατί το λέει αυτό ο John, αλλά θα συζητήσω και μαζί του αργότερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots