Απέκλεισε τον Murray o Berrettini (vids)

 
Απέκλεισε τον Murray o Berrettini (vids)
© USTA
tn team Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:07

O Matteo Berrettini κέρδισε το ντέρμπι με τον Andy Murray στα 4 σετ και προκρίθηκε στους "16" του US Open για 4η διαδοχική χρονιά. Στον 4ο γύρο και ο Alejandro Davidovich Fokina.

Μετά από μια δυνατή μάχη, ο Matteo Berrettini επικράτησε του Andy Murray με 6-4, 6-4, 6-7 (1), 6-3 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του US Open για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ιταλός πρωταθλητής, ημιφιναλίστ το 2019 στο αμερικανικό Grand Slam, "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Murray και γενικά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Στο 1ο σετ έκανε το μοναδικό break και προηγήθηκε με 4-3, για να κάνει δυο συνεχόμενα love service games και να φτάσει στο 6-4. Στο 2ο σετ, αφού οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break νωρίς, ο Ιταλός έκανε κι άλλο στο 9ο game για το 5-4 και έκλεισε κι αυτό το σετ στα 10 games.

O Murray πάλεψε πολύ για να παραμείνει στο ματς και έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε στο 3ο σετ, το οποίο έστειλε στο tie-break και εκεί επιβλήθηκε του Berrettini με 7-1.

Στη συνέχεια ο 35χρονος Βρετανός άνοιξε το 4ο σετ με break, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τον Berrettini, που με break back ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ιταλός έσβησε ένα break point στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3 και μετά απ' αυτό έκανε και το break που αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για τον Murray, φτάνοντας στο 5-3 και σερβίροντας επιτυχώς για την πρόκριση.

Στον 4ο γύρο ο Berrettini θα αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε επίσης στα 4 σετ τον Daniel Elahi Galan, με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, σταματώντας την φανταστική του πορεία που ξεκίνησε από τα προκριματικά. Θα είναι η 2η παρουσία του Ισπανού στη 16άδα του US Open, μετά το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots